Vádat emeltek a gyermekeket késelő szír migráns ellen

A svédországi tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit szombaton hallgatja meg a kerületi bíróság.

Gábor Márton
2023. 06. 10. 14:17
null
Annecy, 2023. június 9. Virágok és plüssfigurák az elõzõ napon a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén 2023. június 9-én. A támadó megsebesített hat embert, köztük négy kisgyermeket a város egyik parkjában, a megszúrt gyerekek közül mindegyik állapota életveszélyes. Az elkövetõt a rendõrök õrizetbe vették. MTI/EPA/Gregory Ros Fotó: Gregory Ros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek a szír bevándorló ellen, aki csütörtökön a francia Annecy városában megkéselt hat embert, köztük négy gyermeket.

A gyanúsított egy 31 éves szíriai menekült, akinek állandó svédországi tartózkodási engedélye van, így történhetett meg, hogy szabadon Franciaországba utazhatott. A férfi nevét hivatalosan továbbra sem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

Line Bonnet-Mathis vezető ügyész egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a férfit szombaton bíróság elé állítják.

A gyanúsítottat korábban előzetes letartóztatásban tartották egy annecy-i rendőrőrsön, a pszichiátriai vizsgálatot követően szellemileg egészségesnek nyilvánították.

Bonnet-Mathis elmondta, hogy az áldozatok már nincsenek életveszélyes állapotban. A megtámadott francia, brit és holland állampolgárságú négy kisgyerek életkora 22 hónap és 3 év között van.

A tragédiára korábban Emmanuel Macron államfő is reagált, aki gyáva támadásnak nevezte a történteket. A köztársasági elnök Twitter-bejegyzésében azt írta, az egész nemzetet sokkolták a történtek. Macron együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak és az akcióban részt vevő mentőknek egyaránt. 

 

Borítókép: Virágok és plüssfigurák a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén. (Forrás: MTI/EPA/Gregory Ros)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.