Nagy lánggal égett egy üzemanyag-szállító tartálykocsi az M7-esnél + videó

Gázolajat és benzint szállító kamion gyulladt ki vasárnap délután, a lángokat negyven tűzoltó próbálta megfékezni.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF2023. 08. 21. 11:36
A kigyulladt tartálykocsi oltás közben Forrás: FMH/Nagy Norbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy üzemanyag-szállító nyerges vontató gyulladt ki vasárnap délután a 62-es főúton Székesfehérvárnál, a lángok a gázolajat és benzint szállító kamion hátsó kerekénél csaptak fel.

A sofőr a tüzet észlelve több porral oltóval igyekezett megfékezni a lángokat, amíg a székesfehérvári hivatásos tűzoltók kiérkeztek, ekkor a tartály hátsó, kihasadt kamrája égett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tűz a nyerges vontató közelében lévő aljnövényzetre is átterjedt, a lángok továbbterjedését azonban rövid időn belül megakadályozták az elsőként kiérkező egységek.

A tüzet a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett másfél órás megfeszített munkával a székesfehérvári, a siófoki, a pétfürdői, a veszprémi és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a százhalombattai létesítményi tűzoltók több habsugárral fojtották el, majd visszahűtötték a járművet.

A folyamatos oltóanyag-biztosítás érdekében több vízszállító jármű és habkonténer érkezett a helyszínre. A gyors, összehangolt beavatkozásnak köszönhetően a tűz a nyerges vontatóra és a tartály első két rekeszére nem terjedt át, ebből az üzemanyagot a szállító vállalat létesítményi tűzoltói a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal együttműködve egy másik, mentesítő kamionba fejtették át. 

Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Az oltásban negyven tűzoltó tizennégy járművel vett részt. Munkálatokról hétfőn délelőtt osztott meg felvételt a katasztrófavédelem.

Borítókép: Az oltási munkálatok (Forrás: FMH/Nagy Norbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.