Lezárták az M1-est baleset miatt, több kilométeres a torlódás

Kisteherautó és egy személygépkocsi karambolozott Ácsnál. A helyszíni szemle lezárult, és újraindult a forgalom. Délután újabb baleset történt Kocs térségében.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform, Rendőrség2023. 06. 30. 11:03
Egy jól felépített gyakorlat keretében 2023. április 26-án Békés vármegyében, az M44-es autóút kardosi pihenőjénél két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett, egy busz felborult, egy veszélyes anyagot szállító teherkocsiból pedig az ütközés következtében ammónia folyt az úttestre. A balesetet szimuláló gyakorlaton mentősök és tűzoltók is részt vettek. Fotók: Szőke Péter BM OKF Fotó: BM OKF/Szőke Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi péntek délelőtt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 89-es kilométernél, Ács térségében.

A személyautó vezetője beszorult, és a komáromi és a tatabányai hivatásos, valamint a nagyigmándi önkormányzati tűzoltóknak kellett kiszabadítani feszítővágó segítségével. 

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A rendőrség arról számolt be, hogy a baleset személyi sérüléssel járt. Az érintett járművek elfoglalták a forgalmi sávokat.

Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a katasztrófavédelem. Az Útinform tájékoztatása szerint a torlódás meghaladta a tíz kilométert.

A forgalmat a 85-ös kilométerszelvénynél a 13-as útra terelték. Az Útinform azt javasolta, hogy aki teheti, a 67-es jelű Tata–Környe csomópontnál hajtson le, és az 1-es főúton a Tata, Almásfüzitő, Komárom, Nagyszentjános útvonalon kerüljön. Visszatérni a 101-es jelű Bőny–Gönyű–Nagyszentjános csomópontnál lehet.

Arra is figyelmeztettek, hogy az M1-es autópályán az ellenkező irányban, Budapest felé a 89-es kilométernél munkavégzés miatt szintén torlódik a forgalom.

A helyszínelés délután befejeződött

a 89-es kilométerszelvénynél a forgalom ismét két sávon haladhat.

 

Újabb baleset az M1-esen

Személyi sérüléses baleset történt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 73-as kilométerszelvénynél. Az eddigi információk szerint egy személygépkocsi az előtte haladó nyergesvontatónak ütközött.

A személygépkocsiban utazók közül többen megsérültek.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, az egészségügyi ellátás idejére a pályatestet teljes szélességében lezárták a rendőrök.

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy egy személyautó árokba hajtott Kocs térségében. A baleset következtében a gépkocsiból két ember kizuhant. Az esethez kivonultak a tatabányai hivatásos és a kocsi önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.

Az Útinform tájékoztatása szerint 

a torlódás három kilométeres. 

Azt javasolták, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat. Az ellenkező oldalon a nézelődők miatt torlódik a kocsisor.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.