Nem fizették ki a pécsi tanárokat, megtalálhatták a bűnbakot

Az már megvan, ki vihette el a balhét, de még mindig nem tudni, hogy tartoznak-e a tanároknak.

2023. 08. 07. 14:00
null
Forrás: Facebook/Péterffy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem tudni, hogy kifizette-e már az önkormányzati fenntartású Pécsi Kulturális Központ (PKK) azokat a tanárokat és diákmunkásukat, akik a nyári táborokban felügyeltek és vigyáztak a gyerekekre.

A Bama.hu arról írt, hogy a témában a hétvégén feltett kérdéseikre nem kaptak választ az érintettektől.

Barkóczi Csaba Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő korábban lapunknak elmondta: nem tudni, hogy miért maradt el a tanárok és az önkéntesek kifizetése. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy 

a pénz hiányzik vagy a hozzáértés.

A politikus arról beszélt, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete annyira instabil a Péterffy Attila polgármester vezette város hitelfelvételei miatt, hogy ekkora tétel sincs a számlán.

Persze az is lehet, hogy személyi mulasztás történt, és a tanárok azért nem kapták meg időben a pénzüket, mert a baloldalt ennyire nem érdekli a sorsuk

– fűzte hozzá korábban Barkóczi Csaba, aki akkor azt valószínűsítette, hogy „egy szegény ügyintézőn készülnek elverni a port, akit a hírek szerint el is bocsátanak”. – Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg nem a botrányok idején is a háromhetes nyaralását töltő vezetőt vagy a politikai alapon kinevezett helyettesét tették felelőssé a botrányért, hanem az ügyintézőt. Ezt bizonyítja, hogy a Pécsi Kulturális Központ internetes oldalán már keresik az új HR-s munkatársat – fogalmazott Barkóczi Csaba.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere (Forrás: Facebook/Péterffy Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.