időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Lejárató kampány zajlik a Balaton ellen

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart
2023.08.22. 16:35 2023.08.22. 16:40
Lejárató kampány zajlik a Balaton ellen

A média egy bizonyos része lejáratja a lakosság előtt a Balatont, ami olyan méreteket ölt, hogy komoly gazdasági károkat okozhat a nemzetgazdaságnak.

Méltánytalan hecckampány, ami a Balatonnal, az ott dolgozókkal és az ott vállalkozókkal, de legfőképp az oda érkező vendégekkel szemben zajlik egy ideje a sajtóban  – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. 

A vendégszám és az árbevétel növekszik, ami azt a benyomást kelti, hogy a Balaton, köszöni szépen, jól van 

– mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség adatai alapján a szervezet elnöke. Hozzátette: a szállásadók, a vendéglátásban érdekeltek szerint viszont akadnak gondok, és van, ahol visszaesés tapasztalható. A Balatoni Körhöz számos visszajelzés érkezik ugyan, viszont azokból még nem lehet reális következtetést levonni.

Viszont szerinte nem vitás, hogy voltak olyan időszakok júniusban, amikor jöhetett volna több vendég, de szerinte ebben nagy szerepet játszik a Balaton elleni lejáratókampány. 

Ez egész egyszerűen tűrhetetlen és elfogadhatatlan, és mindenképpen lépnünk és tennünk kell valamit

– hangsúlyozta.

Szerinte egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar média bizonyos részének kifejezetten ellenséges a hozzáállása a Balatonhoz, 

ami olyan méreteket ölt, hogy az komoly gazdasági károkat okoz az ott dolgozó vállalkozásoknak, ezáltal a nemzetgazdaságnak. 

Lassan azt érzem, hogy jogilag is lépnünk kéne. Olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb, noha aki a legalapvetőbb matematikai műveletek tudatában van, és elmegy bárhová Horvátországban, beszorozza az árakat az aktuális árfolyammal, rájön, hogy ez egész egyszerűen nem igaz

– emelte ki.

A baloldali médiumok méltánytalan hecckampányáról Bohár Dániel is megosztotta a tapasztalatait a Facebook-oldalán

Horvátországi nyaralása alatt belenézett a külföldi tulajdonú, horvátországi RTL főműsor idejébe, amelyben négyperces riportban számoltak be arról, hogy a tengerpart megfizethetetlen és drága, ezért a horvát embereknek elérhetetlen a tenger – számolt be, majd rámutatott:

A magyarországi RTL ugyanezt műveli, csak a Balatonnal.

Nálunk nem a cevap a „drága”, hanem a lángos, de amúgy minden ugyanaz. Azért fizetik őket, hogy rombolják a nemzeti értékeket – írta a bejegyzésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.