Ezek a legmenőbb szabadstrandok a Balatonnál + videó

Az elmúlt években csak a Balaton partján 18 település 42 szabadstrandja újult meg kormányzati támogatással.

Munkatársunktól
2023. 08. 21. 21:40
null
20200822 Balatonlelle Fotók: Németh Levente NL Somogyi Hírlap Megtelt a Balaton a hosszú hétvégére. A kánikulában sokan pihentek a strandokon, az éttermek, büfék rekordforgalomról számoltak be, a szálláshelyek többségét már hetekkel korábban lefoglalták Fotó: Németh Levente
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a baloldal nem győzné elvenni az emberek kedvét a Balatontól, a valóságban a tó továbbra is a lehető legjobb kikapcsolódást és kényelmet biztosítja a látogatók számára, amiben kulcsszerepe van annak, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a strandfejlesztésre. 

Az elmúlt években csak a Balaton partján 18 település 42 szabadstrandja újult meg kormányzati támogatással

– derül ki a kabinet hivatalos oldalán megjelent videóból, amely több példát is bemutat. 

Balatonszemesen három szabadstrand is működik. Ezek közül is a Berzsenyi strand viszi a prímet, ahol egyebek mellett 

baba-mama szobákkal, mozgáskorlátozottak számára kialakított illemhelyekkel, csomagmegőrzőkkel, napvitorlákkal várják a vendégeket.

Balatonboglár legnagyobb szabadstrandja pedig a Platán strand, ahol ingyenes wifi, egy kilométer hosszú, gumiborítású futópálya, illetve homokkal borított focipálya is megtalálható a kormányzati fejlesztéseknek köszönhetően.

Fonyódon pedig 12 kilométernyi partszakaszon nem kevesebb, mint öt szabadstrand várja a pihenni vágyókat.

Ezek mindegyikén baba-mama szobák, családi öltözők, sportpályák, játszóterek, valódi 21. századi szolgáltatások várják a vendégeket. 

A videót itt tekintheti meg:

Borítókép: Nyaralók a Balatonon (Fotó: Németh Levente) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.