Itt vannak a legmenőbb szabadstrandok a Balatonnál

Mutatjuk a szabadstrandokat a magyar tenger körül, ahol nemcsak a belépő, de sok más szolgáltatás is ingyenes.

Magyar Nemzet
Forrás: Likebalaton.hu2023. 06. 23. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balatoni strandolás nem kell hogy drága mulatság legyen. Egy kis helyismerettel és utána járással számos szabadstrandot találhatunk a magyar tenger körül, ahol nemcsak a belépő, de sok más szolgáltatás is ingyenes – írja a Likebalaton.hu

A portál összeszedte azokat a strandokat, ahol nem kell belépőt fizetni, de maximálisan ki lehet használni a nyári hónapokat a Balaton partján. Amennyiben fizetős strandot választana, a Magyar Nemzet korábbi cikkében felsorolta a balatoni strandokat árakkal együtt

TOP 3 szabadstrand, sporttal egybekötve

A Zamárdi nagy szabadstrand tíz kilométeres partszakaszon terül el.  Itt lehetőség van például röplabdázásra, kosárlabdázásra. A strandon játszótér, pelenkázó és mozgáskorlátozott szolgáltatások is elérhetőek.

Siófok nyugati részén található az Ezüstpart szabadstrand, amely számos sportpályát kínál, beleértve a homokos röplabdapályákat, teqball asztalokat és lábtengópályákat.

A Keszthely városában található szabadstrand kiváló lehetőséget nyújt a sportolásra. A strand területén működik a Keszthelyi kutyás strand és élménypark is.

 

Top 3 szabadstrand, gyönyörű panorámával

A tihanyi-félszigeten található a Tihanyi Gödrös, amelyről csodás panoráma tárul a strandolók elé. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.

A Zamárdi nagy szabadstrand egy hosszú, füves terület, árnyas fák között. A strandról csodálatos panoráma nyílik a Tihanyi-félszigetre, amely lenyűgöző látványt nyújt. Itt számos szolgáltatás, például röplabdapályák, kosárlabdapálya, játszótér és éttermek is várják a fürdőzőket.

Siófok – Aranypart szabadstrand: ez a rész a Balaton egyik legkedveltebb területe. A strand hosszú, közel négy kilométeres partszakaszon terül el, és könnyen megközelíthető. Csodálatos kilátás nyílik a tóra, és rengeteg szolgáltatás is rendelkezésre áll, például öltözőbungalók, ingyenes illemhelyek, padok, homokos röplabdapályák és vízibicikli-kölcsönzők.

 

Top 5 szabadstrand, közel a vasútállomáshoz

A Keszthelyi kutyás strand és élménypark különleges hangulatú és kutyabarát nyári helyszín. Egy másik nagyszerű előnye ennek a helynek, hogy csupán egy ugrásnyira fekszik a vasútállomástól.

A Tihanyi Gödrös csodálatos panorámával rendelkezik a Tihanyi-félszigetre. A strand közvetlenül az út mellett helyezkedik el, és könnyen megközelíthető. Bár nem tartozik a csendes strandok közé, a látvány és a napfény kárpótol mindenért.

Az alsóréti szabadstrand Balatonkenesén található. Picike strand, picike távolságra a vasútállomástól. A gyerekek is kibírják a sétát, annyira közel van.

A Zamárdi nagy szabadstrand Zamárdi ékköve. Füves szabadstrand lenyűgöző panorámával és szórakozási lehetőségekkel – gyalogosan is könnyen elérhető a vasútállomásról.

Szintén Zamárdiban található a Táncsics utcai szabadstrand (T-Beach), ami egy kisebb, csendesebb kis hely, nyugodt pihenő azoknak, akik nem szeretik a nyüzsgést. Zamárdi keleti végén található, igazi gyerekparadicsom. Szép játszótér, kölcsönző és büfé is rendelkezésre áll.

További összeállításokért érdemes ellátogatni a Likebalaton.hu oldalára. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.