Hatósági áras strandbelépő bevezetését szorgalmazza az MSZP

A balatoni strandok nagy része szabadstrand, ezeknek a fejlesztését korábban a kormány is támogatta.

2023. 04. 12. 10:08
MOLNÁR Zsolt
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktuális az ársapkák kérdése, az MSZP ezeknek a kiterjesztésére tesz javaslatot – mondta el napirend előtti felszólalásában Molnár Zsolt. 

A szocialista politikus szerint hatszáz forintban kellene maximálni a strandbelépők árát, 

amire a kormánynak van is lehetősége. A magyar családok számára az üdülés óriási kihívás, a kétezer forintos belépőjegy megterhelő a magyar családoknak – vélekedett Molnár Zsolt. 

Az MSZP-s politikus elmondta, az ő javaslatuk is csak átmeneti, mint ahogyan a többi árstop, de hosszú távon 

a fizetős strandok kerítéseit le kellene bontani. 

Dömötör Csaba a válaszában jelezte, a turizmus fontos terület, emlékeztetett, hogy visszatérő vitatéma a strandok támogatása. Az államtitkár elmondta, 

a balatoni strandok nagy része szabadstrand, ezeket továbbra is ingyenesen lehet használni.

A strandok fenntartása egyébként az önkormányzatok feladata, de a strandfelújításokat a kormány is támogatta a Kisfaludy-programban, azok nagy része szabadstrand ma is – magyarázta Dömötör. 

Az államtitkár szerint az ársapkákat az ellenzék nagy része ellenzi, vitájuk van a kormánnyal. De az 1980-as évek óta nem látott infláció – melynek fő oka az elhibázott európai energiapolitika és a brüsszeli szankciók – ellen védeni kell az embereket. 

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány az ársapkák mellett kamatstoppal is védi a magyar családokat, valamint a nyugdíjak értékét is megőrizték, ezenfelül pedig visszaadták a 13. havi nyugdíjat is. Az új vármegyebérlet-rendszer pedig a közlekedés területén jelent majd jelentős kiadáskönnyítést azoknak, akik ingáznak vagy rendszeresen használják a tömegközlekedést. 

Borítókép: Molnár Zsolt a parlamentben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.