Másfél napig a nádasban ragadt a férfi, akit a rendőrök mentettek ki

Kiszabadításában a tűzoltók, vízi mentők, valamint a vízi rendészet munkatársai is részt vettek.

Magyar Nemzet
Forrás: POLICE.HU2023. 08. 20. 12:24
rendőrautó rendőrség bűnügyi helyszín villogó kék fény nyomozás Forrás: police. hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hozzátartozó eltűnését jelentette be tegnap kora este a rendőrségen egy győri lakos, mivel a balatonfüredi nyaralóban lévő rokonát másfél napja nem éri el. A rendőrök megkezdték a férfi felkutatását, és telefonon próbáltak kapcsolatba lépni vele. Ám a szakadozó térerő miatt a beszélgetésből néhány foszlány volt érthető, a férfi hangja halk és nehezen érthető volt – tudatta a Police.hu oldal.

Mint írták, annyit tudtak csak a rendőrök, hogy a kimerült férfi bajba került, egy sűrű nádasban van, ahol elsüllyedt és nem tud kimászni. 

A rendőrök azt sejtették, hogy Aszófő környékén kell keresni a bajba került személyt, így a nádassal benőtt hatalmas partszakaszon kezdetben a sziréna hangját hallatták, amit jelzett a telefonban a férfi, hogy hallja.

Mivel az egyenruhások kiabálását még nem érzékelte a kimerült férfi, tovább kellett szűkíteni a kutatás helyszínét, melyben nagy segítség volt az az információ, hogy gyerekzsivajt is hall. Így már az örvényesi strand melletti nagy nádas környezetében kutattak a rendőrök. Több irányból haladtak a sűrűn nőtt növényzetben, miközben számokat kiabáltak. A bajba jutott férfi a számot meghallva adott támpontot a tartózkodási helyére – olvasható.

Jelezték, hogy a kutatást rendőrségi helikopter is segítette, a Balatonfüredi Önkormányzat tűzoltói, a vízi mentők, valamint a vízi rendészet munkatársai is részt vettek a mentésben, utóbbiak a nádas túlsó oldalán keresték a férfit.

Végül a sűrű növényzetbe behatoló mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály egyenruhásai este negyed kilenckor megtalálták a keresett férfit, aki a térdig süllyedt iszapban mozgásképtelen volt. Az ingoványos részből kiszabadították a bajbajutottat, és kihozták a nádas szélére, majd a közeli utcára. A helikopter a nádas felett tájékozódási pontot biztosított a mentés többi résztvevőjének.  A férfit a rendőrök a mentőknek átadták, akik kórházba szállították őt – tette hozzá a portál.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.