Őszi járatokat töröl a Wizz Air, jobb, ha most tényleg odafigyel

Néhány szeptemberi és októberi járatát törölni fogja a Wizz Air, viszont van lehetőség átfoglalásra, valamint több kárpótlási lehetőség közül is választhatnak az érintett utasok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 08. 13:44
Debrecen, 2022. október 11. A Wizz Air légitársaság Eindhovenbe tartó járata felszállás elõtt a Debrecen Nemzetközi Repülõtéren 2022. október 11-én. 10 éves együttmûködését ünnepli a repülõtér és a Wizz Air légitársaság. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air-nek változtatnia kell menetrendjén, ugyanis partnere, a Pratt & Whitney gyorsított eljárásban ellenőrzi bizonyos GTF hajtóműveit, melybe beletartozik a légitársaság több repülőgépe is.

Az ellenőrzés kötelező, ezért a légitársaság kénytelen törölni több járatát is a szeptember–októberi időszakban. Hozzátették, hogy az egyeztetések folynak, így egyelőre nem ismert, hogy melyik járatok fognak kimaradni.

A Wizz Air átfoglalást ajánl fel alternatív járatokra, valamint választhatják a jegyár százhúsz százalékos jóváírását Wizz-számlán, illetve a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal. 

Amennyiben a jegy online közvetítő cégen vagy utazási irodán keresztül lett lefoglalva, a légitársaság azt tanácsolja, hogy a módosítások elvégzése érdekében vegyék fel a kapcsolatot az irodával vagy a weboldallal.

Erősen javasolt a levélszemét – spam – mappák ellenőrzése a menetrendi változásokról szóló e-mailek miatt.

Hangsúlyozták, hogy az eseményekre a légitársaságnak nincs ráhatása, ugyanakkor a Wizz Air ezúton is elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.