Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Nyaralási láz: alig képes tartani a lépést a Wizz Air

Jócskán, csaknem negyedével gyarapodó, 5,3 milliós júniusi utasforgalomról számolt be a légitársaság, az ír rivális Ryanair 17,4 millió utassal csúcsot döntött múlt hónapban.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 07. 04. 12:55
Orlando,,Florida/united,States,-,04/02/2019:,Southwest,Airlines,Flight,With,All
1359682520 Fotó: Joni Hanebutt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen kezdték a nyári üdülőszezont az európai fapados légitársaságok, a Wizz Air és a Ryanair egyaránt jelentős utasforgalom-bővülésről számolt be, utóbbinál újabb rekord is született júniusban – írja a Világgazdaság.

A Váradi József által alapított Wizzair esetében az utasszám továbbra is gyorsabb ütemben bővül, mint a vállalat helykapacitása, utóbbi 14 százalékkal nőtt éves távlatban. A járatkihasználtság így a turisztikai főszezon elején 86-ról 92 százalékra emelkedett.

Kiemelkedő hónapja volt a konkurenciát jelentő Ryanairnek is, amely az egy évvel korábbinál másfél millióval több jegyet adott el. A 17,4 millióra ugró utasszám új csúcs az ír fapados számára a májusi 17 milliós forgalmat követően.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Joni Hanebutt)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.