Felvételen a lezuhant repülőgép magyar pilótáinak utolsó szavai + videó

Szörnyű hírt kapott a magyar repülős társadalom június 18-án, amikor két magyar rutinos pilóta tengerbe zuhant Svédországban. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott a vízbe vasárnap. A Hír TV Radar stábja exkluzív felvételeket szerzett, amelyeken a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetése hallatszik.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV, Metropol2023. 06. 23. 14:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként a Metropol írja, a roncsot és utasait – két, 40–50 év közötti magyar állampolgárt, Dánielt és Gábort – hétfőn reggel találták meg búvárok és helikopterek segítségével. Az SVT svéd köztévé hatóságokra hivatkozó jelentése szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, de menet közben megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott.

A Hír TV Radar stábja exkluzív felvételeket szerzett, amelyeken a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetése hallatszik. A tragédia napján, 20.02 perckor az alábbi üzenetet küldte a légiirányító a gépnek, de erre már nem jött válasz:

„Elvesztettem önökkel a radarkapcsolatot. Valószínűleg azért, mert túl alacsonyan vannak…”

Korábban az alábbi beszélgetés zajlott a pilóták és az irányítók között:

„Kaptunk egy repülésirányító kollégánk barátjától tájékoztatást, hogy az önök eredeti célállomásán az időjárás egyáltalán nem alkalmas a leszállásra, ő azt javasolja, hogy menjenek el máshová!”

„Oké, köszönöm uram!” – ez volt az utolsó válasz Dánieltől és Gábortól, akik rutinos pilótáknak számítottak, rengeteg repülési óra volt mögöttük.

A két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője és a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

Borítókép: A Svédországban történt tragédia áldozatai a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) és a Wizzair légitársaság pilótái voltak (Forrás: Facebook/Műegyetemi Sportrepülő Egyesület)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.