Szoboszlai Dominik volt a középpontban a budapesti éjszakában + videó

Labdarúgó-válogatottunk kedden a Puskás Arénában telt ház előtt 2-0-ra verte a litván csapatot, s azóta az is kiderült, hogy együttesünk hol ünnepelte meg a győzelmet. A játékosok egy belvárosi szórakozóhelyen lazítottak, az Ötkertben.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol, Bors2023. 06. 23. 20:30
SZOBOSZLAI Dominik, magyar labdarúgó-válogatott, szurkolók
Budapest, 2023. június 20. Szoboszlai Dominik ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra gyõzött. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról, hogy válogatottunk hol ünnepelt a keddi Eb-selejtező után, a TikTokra is került fel videó, amit a Metropol szúrt ki. A középpontban válogatottunk csapatkapitánya, látható. 

Az RB Leipzig 22 éves középpályásának a piaci értéke a mértékadó Transfermarkton egyébként elérte az 50 millió eurót (18 milliárd forint). A 32-szeres válogatott játékos rekordot döntött, ilyen sokra még soha nem taksálta az oldal. Tavaly ilyenkor 28 millió euró (10 milliárd forint) állt a neve mellett, vagyis egy év alatt közel megduplázta ázsióját. Tavaly novemberben 35 millió euróra (12 milliárd forint) kúszott az ára, idén márciusban pedig már 40 millió euróra (14 milliárd forint) taksálták.

Szoboszlai a Bundesliga 14. legdrágább játékosa

Szoboszlai további remek mutatókkal is büszkélkedhet. Jelenleg ő a harmadik legértékesebb játékos Lipcsében, de hamarosan a második helyre kapaszkodik, július 1-jétől ugyanis a francia Christopher Nkunku (80 millió) a Chelsea-hez szerződik. A második helyen most a horvát Josko Gvardiol (75 millió) áll. A Bundesliga mezőnyében Szoboszlai a 14. legdrágább futballista, az irányító középpályások világranglistáján pedig a 10. helyet foglalja el. A 2000-ben születettek rangsorában a 11. helyen áll a svéd Dejan Kulusevskivel és az olasz Sandro Tonalival holtversenyben – gyűjtötte ki a Bors.

Borítókép: Szoboszlai Dominik ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország–Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.