Útlezárások! Csak tájékozódás után induljon útnak az ünnepi hétvégén Budapesten

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvények és az atlétikai világbajnokság miatt zömmel ideiglenesen korlátozzák a gyalogos és a közúti forgalmat, az útlezárások Budapest tizenegy kerületét érintik. Indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak a lezárásokról!

2023. 08. 18. 13:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten 11 kerületet érintenek a zömmel ideiglenes út-, illetve hídlezárások a hétvégén. A főváros útjainak alig egy százalékát érintik a korlátozások, zömmel a belvárosban. Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából számos rendezvényt tartanak Budapesten, amelyekhez kapcsolódóan forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani a belvárosban. Több alkalommal lezárják a budai és a pesti rakpartokat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, korlátozásokra kell számítani a budai Várban. Ugyanakkor az ünnepi rendezvényekkel párhuzamosan zajlik az atlétikai világbajnokság is. Mindezek miatt változik az érintett BKK-járatok közlekedése is: jónéhány villamos- és buszjárat módosított útvonalon közlekedik a hétvégén.

 

Mind a BRFK, mind a BKK illetékesei azt kérik, ha szombat-vasárnap a belvárosban közlekednének, ne induljanak útnak autóval, ehelyett válasszák a közösségi közlekedést, különösen a metrót. 

A legfontosabb intelem azonban az, hogy mielőtt valaki útnak indulna, feltétlenül tájékozódjon a rendőrség és a BKK honlapján az éppen időszerű lezárásokról.

Az államalapítás ünnepe százezreket vonz Budapestre (Fotó: archív)

A legfontosabb tudnivalókat összefoglaltuk olvasóinknak.

Korlátozott gyalogosforgalom

A budapesti hidakon az alábbiak szerint korlátozzák a gyalogosforgalmat:

  • Lánchíd: 
    • augusztus 18-án, 22.00-tól augusztus 21-én, hétfőn 4.30-ig lezárják a híd járdáit, ebben az időszakban a Lánchíd útpályáját használhatják a gyalogosok, amelyet lezárnak a közúti forgalom elől (kivéve a tűzijáték ideje alatt).

 

  • Erzsébet híd: 
    • augusztus 18-án 6.00-tól augusztus 21-én 12.00-ig lezárják a Lánchídhoz közelebbi, északi járdát,
    • majd augusztus 18-án 22.00-tól augusztus 21-én 6.00-ig a Szabadság hídhoz közelebb eső, déli járdát is.

 

  • Szabadság híd: 
    • augusztus 17-én 0.00-tól augusztus 21-én 12.00-ig lezárják az Erzsébet hídhoz közelebbi, északi járdát,
    • majd augusztus 18-án 22.00-tól augusztus 21-én 6.00-ig a Petőfi hídhoz közelebb eső, déli járdát is.

 

Fontosabb forgalomkorlátozások:

 

  • Lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Rákóczi hídig augusztus 22-én 6.00-ig, valamint augusztus 22-én, kedden 22.00-tól augusztus 23-án, szerdán 6.00-ig,
  • Lezárják a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Közraktár utcáig augusztus 18-án 20.00-tól 21-én, hétfő 6.00-ig, valamint augusztus 21-e és 23-a között minden éjszaka 22.00 és másnap reggel 6.00 között.
  • A Budai Várban ünnepi rendezvények miatt folyamatos korlátozásokra kell számítani:

·        augusztus 23-a, szerda 4:30-ig lezárják a Tárnok utcát a Dísz tér és a Szentháromság tér között;

·        augusztus 23-án éjfélig lezárják a Táncsics Mihály utcát a Hess András tér és a Bécsi kapu tér között;

·        augusztus 23-án 6.00-ig lezárják a Kapisztrán teret,

  • Lezárják a Műegyetem rakpartot

·        a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig a Szabadság híd felé vezető oldalon augusztus 18-án éjfélig, valamint augusztus 22-én 6.00-tól 24.00-ig.

·        teljes szélességében lezárják a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig augusztus 19-én, szombaton 0.00-tól augusztus 22-én, kedden 6.00-ig, ezen belül augusztus 20-án 16.00-tól 24.00-ig a Goldmann György tértől a Bertalan Lajos utcáig is.

  • A Magyar ízek utcája rendezvényhez kapcsolódóan augusztus 21-én, kedd 22.00-ig lezárják az I., Öntőház utcát, a Lánchíd utcát, a Lánchíd utcai parkolót, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot és a Döbrentei utcát.
  • Lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat augusztus 18-án, pénteken 22.00-tól augusztus 21-én 4.30-ig.
  • Lezárják a közúti forgalom elől az Erzsébet hidat augusztus 20-án, vasárnap 19.00-tól 22.30-ig.
  • Lezárják a közúti forgalom elől a Szabadság hidat augusztus 20-án, vasárnap 16.00-tól augusztus 21-én 4.30-ig.

 

  Borítókép: Több száz ezer embert várnak a tűzijátékra (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.