Útra, épületekre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat a Dunántúlon + videók

Több vármegyében is munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás; elsősorban útra, épületekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól – közölte a katasztrófavédelem hétfő éjjel az MTI-vel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 08. 28. 23:04
Sun Valley, 2023. augusztus 21. A pusztítás nyomait nézi egy nõ ciklon által kidöntött fatörzsek egyikével a háttérben a kaliforniai Sun Valley-ben 2023. augusztus 21-én, miután a nagy mennyiségû esõvel Mexikó felõl érkezõ Hilary trópusi vihar elérte Kalifornia állam déli területetit. MTI/AP/Marcio Jose Sanchez Fotó: Marcio Jose Sanchez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a vihar az ország több vármegyéjét érinti, az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, járdákra, kerítésekre és vezetékekre.

Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák. Akadnak olyan esetek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához, valamint ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

A közlemény szerint Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyét is érinti a viharos időjárás. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a vármegyék tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán.

Íme a jégeső, ami kora este csapott le Komlóra:

A szomszédos Szlovéniában is brutális jégeső volt:

Balatonmáriafürdőn ekkora jégdarabok hullottak:

Fonyódnál is lecsapott a vihar, íme:

Íme, egy videó a viharról Badacsony felől:

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.