Nem ússzuk meg: jégesővel csapott le a vihar az ország nyugati részén

Az egymást követő zivatarcellákból néhol 30-40 millimétert meghaladó csapadék is lehullhat.

Munktársunktól
2023. 08. 28. 21:52
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hevesebb zivatarok kialakulására figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tájékoztatásuk szerint ma intenzív zivatarok kialakulására kell számítani Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területén, ezért ezekre a vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki, és nem is tévedtek!

A Dunántúlon, a késő esti órákban le is csapott a vihar, és átterjedt a középső országrészre is, majd hajnaltól az északkeleti megyék kivételével másutt is egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez általában viharos, óránkénti 60–90 kilométeres széllökések, jégeső és intenzív csapadék társulhat. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol 30-40 millimétert meghaladó csapadék is lehullhat.

Kedden napközben a Dunától keletre, kiemelten a Dunakanyar, az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld keleti részén is előfordulhatnak heves zivatarok. 

A meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási helyzet függvényében hétfő késő este a Dunántúl északnyugati felén piros riasztást is kiadhatnak.

Borítókép: vihar és villámlás (Forrás: Pixabay) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.