Visszamondták a Szikra Mozgalom bodajki nyári táborát

Nem tarthatja meg nyári rendezvényét a Bodajki Falutáborban a szélsőbaloldali Jámbor András által vezetett Szikra Mozgalom. Mint azt az egyesület közösségi oldalán írta, szerintük a Fidesz áll az esemény lemondása mögött. A szervezők egy eddig ismeretlen helyszínre szervezték át a dzsemborit, amihez adományokat kérnek szimpatizánsaiktól. A szélsőséges akcióiról, és egy pedofilbotrányról ismert szervezet kalapozása annál is inkább furcsának tekinthető, mivel nem tették közzé törvényi kötelezettségükből fakadó pénzügyi elszámolásukat a tavalyi évre vonatkozóan. A Szikra támogatója az az alapítványt is, amelynek kuratóriumi tagja Perjés Gábor, a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom 506 millió forintra rugó adományait kezelő párbeszédes politikus, aki máig nem tisztázott módon gyűjtötte a főpolgármester szervezetének az adományokat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszamondta a Bodajki Falutábor a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom nyári többnapos rendezvényét – értesült a Magyar Jelen „rendvédelmi információk” alapján. A Párbeszéd országgyűlési frakciójában politizáló Jámbor András nevével fémjelzett, Antifa- és pedofil-ügyekben is érintett szervezet Bodajk polgármesterének kérésére nem tarthatja meg a helyszínre tervezett eseményt. 

Mint arról a Mandiner beszámolt, a szélsőbaloldali körökben tájékozott Mérce megkereste a Szikra egyik aktivistáját, aki azt állította: az elmúlt napokban több táborhelyen is próbálkoztak. Ezek közül két helyszín nem sokkal a megegyezés előtt utasította vissza annak lehetőségét, hogy a mozgalom náluk rendezze meg a táboroztatást. Az aktivista úgy vélekedett: kormánypárti politikusok különböző szinteken nyomást gyakorolnak a rendezvényhelyszínekre a bodajki esethez hasonlóan.

Közben a Szikra a Facebook-oldalán arról írt, hogy őket nem lehet elrettenteni, ezért a rendezvényt „csakazértis” megtartják. Emellett talán nem okoz nagy meglepetést az sem, hogy 

a megnövekedett költségekre hivatkozva adományokat kérnek a híveiktől a „Fidesz minden üldözése ellenére” megvalósuló eseményhez, amelynek új helyszínét egyelőre homály fedi a nagyközönség előtt. 

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már írt, nem tudni, hogy az egyesületnek mennyi pénze van az ifjúsági táborra, mivel a Szikra Mozgalom a törvényi kötelezettség ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását. A szervezet egyik legfontosabb partnerének nevezte azt a Zöld Terasz Alapítványt, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor, aki a pénzt több részletben vette fel bankautomatákból. Az alapítvány 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, amelyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tízmillió forinttal támogatott.

A Szikra Mozgalomhoz köthetően felbukkant egy pedofil-szál is, amit az Antifa bűncselekmények kapcsán derített fel a rendőrség. Ismeretes, több ezer gyomorforgató fénykép mellett közel háromszáz, tizenkét év alatti gyermek szexuális sanyargatását és megerőszakolását tartalmazó videót találtak annak a férfinak a laptopján, aki a Szikra-tag D. Krisztina élettársa volt, és aki alibit nyújtott a nőnek az Antifa budapesti embervadászatát követő nyomozás során. A férfi, aki a laptop tulajdonosa volt, felakasztotta magát a kihallgatása előtt.

Borítókép: Jámbor András és a Szikra Mozgalom (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.