1300 milliárd forint gyermekvédelmi és szociális kiadásokra

Ma már négyszer annyi támogatás jut erre a területre, mint 2010-ben.

2023. 09. 25. 13:55
FÜLÖP Attila
Oroszlány, 2023. július 17. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára az oroszlányi Szociális Szakápolási Központban tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. Az országban hat helyszínen a korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át. Az intézkedés 334 férõhelyet érint, hat helyszínen, Celldömölkön, Kunhegyesen, Oroszlányban, Pincehelyen, Vásárosnaményban, valamint a fõváros XII. kerületében. A szakápolási központok az idõsotthonok egy speciális formáját jelentik. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő évben – az Országgyűlés döntése nyomán – 1300 milliárd forint használható fel gyermekvédelemre és szociális kiadásokra – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila a Magyarországi Evangélikus Egyház által megrendezett Diakónia napján úgy fogalmazott, 

ez az összeg négyszer több mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra. 

– Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában – jelezte az államtitkár, hozzátéve, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek.

– Annál is inkább, mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozásban, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik.

 Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól – hangsúlyozta. Hozzátette: amit az e területen dolgozók tesznek, a közösségért, az országért végzett munka, misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek.
Az ünnepségen átadták az Év diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné, a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.


Borítókép: Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.