A szakértő közölte, miként kalkulálhatnak a nyugdíjasok

Farkas András jelezte, hogy a jogosultak megkapnak egy több, mint 78 ezer forintos kiegészítést.

2023. 09. 29. 20:26
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nõnek a fõváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegû 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerû ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az arra jogosultak a 11 hónapra eső emelési különbözetet most megkapják egy összegben, a novemberi és a decemberi nyugdíj pedig már emelt összegben érkezik, ezt az emelt összeget fogják 2024 januárjában tovább növelni –közölte Farkas András nyugdíjszakértő a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek. 

A részletekről szólva Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette, egy átlagos nyugdíj esetén, ami eddig 210 700 forint volt, a havi nyugdíjemelés összege 6532 forint. Novemberben visszamenőlegesen is kifizetik a nyugdíjasoknak az emelést, ami azt jelenti, hogy az októberi nyugdíjhoz képest átlagosan közel félhavi, egy átlagnyugdíj mellett 78 384 forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok.

 

A téma kapcsán Farkas András nyugdíjszakértő elmondta: a nyugdíjak fedezete száz százalékban biztosítva lesz, erről a kormányzat gondoskodni fog, 2,5 millió járandóságáról van szó, a nyugdíjasok nagyon várták a kiegészítő emelést.

 

Mint mondta, tisztázni kell, hogy lesz nyugdíjemelés, 3,1 százalékkal emelkedik a nyugdíj összege és kapnak egy egyösszegű juttatást is, hiszen ez a nyugdíjemelés a januártól októberig terjedő időszakra jár. Eszerint a jogosultak megkapnak egy több, mint 78 ezer forintos kiegészítést, ami az előző tíz hónapra meg a 13. havi nyugdíjra vonatkozik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.