Csak a nép hiányzott Jakab Péter szülővárosában tartott fórumáról

A Nép Pártján elnökének miskolci, Szinva teraszi fórumára nem sokan voltak kíváncsiak.

2023. 09. 19. 15:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha volt szükség hangosításra Jakab Péter hétfői miskolci fórumán, hiszen nem sokan voltak kíváncsiak a Nép Pártján Mozgalom elnökére a Szinva terasz egyik sarkában – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a Boon.hu.

A gyakran miskolci származását hangoztató bukott pártelnök a fórumot beharangozó posztjai után még büszkén számolt be a napjáról, azonban a fórumról már nem posztolt képet.

Fotó: Boon.hu

Az eseményen – vélhetően a szervezőkkel együtt – nem voltak ötvenen.

Jakab Péter legutóbbi javaslata szerint, ha neki állami támogatás nélkül kell boldogulnia, akkor a többi párt se kapjon támogatást. Sajátos módon a Jobbik elnökeként nem okozott lelkiismereti kérdést számára a pártjának jutó évi több mint egymilliárd forint. Eközben Márki-Zay Péter a támogatók anyagi segítségét kéri, hogy frissen megalakult pártját működtetni tudja.

„A Nép Pártján állami támogatás nélkül is működik. Függesszék fel a többi párt támogatását is. A pénz legyen a népé” – rukkolt elő legújabb javaslatával Jakab Péter a saját közösségi oldalán.

A Jobbik bukott elnöke jelenleg független országgyűlési képviselőként havi bruttó 1,8 millió forintos tiszteletdíjat kap, ehhez az elmúlt egy évben elég volt 14 alkalommal felszólalnia az ülésteremben.

Természetesen a Jobbik elnökeként, frakcióvezetőjeként tiszteletdíja bőven meghaladta a kétmillió forintot. Akkor Jakab nem reklamált, a pártnak járó évi több mint ötszázmillió forintot sem dobta a nép közé, miként a pártalapítványnak jutó évi mintegy hétszázmillió forint sem okozott lelkiismereti kérdést az akkori pártelnöknek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.