időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Fegyverrel követelte a sült krumplit a nagykanizsai férfi, nem teszi zsebre, amit ezért kapott

Magyar Nemzet
Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék
2023.09.21. 17:05 2023.09.21. 18:38
Fegyverrel követelte a sült krumplit a nagykanizsai férfi, nem teszi zsebre, amit ezért kapott

Jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság, aki nem bírta kivárni, míg elkészül a rendelése.

A vádlott és két ismerőse még február 8-án hajnalban egy nagykanizsai gyorsétterem autós kiszolgálórészéhez ment. Az anyósülésen ülő vádlott leadta a rendeléseket, amit az autó sofőrje kifizetett, majd az étel kiadására szolgáló ablakhoz gurultak, a rendelésre azonban várniuk kellett. Az ittas állapotban lévő vádlottnak ez nem tetszett, dudált és hangosan szóvá tettey: 

„Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön a kaja? Mozogjatok! Ezt most kell csinálni, most kell pakolni?” 

A kiszolgáló közölte vele, hogy a hasábburgonyájuk még nem sült meg. Erre a reklamáló elővett egy lőfegyvernek nem minősülő gáz- és riasztópisztolyt, nekiszegezte a férfinak, követelve a rendelésüket. Miközben a vendéglátós visszament az olajsütőkhöz, a férfi a pisztollyal a kezében a kiszolgálóablakhoz ment, amit többször megkopogtatott, majd belökött,

 így az ablak megrepedt és kiszakadt a helyéről.

A pisztolyt aztán az autó csomagtartójába tette. A garázda férfival és társaival szemben a helyszínre érkező rendőrök intézkedtek.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében. Ezért őt 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtást 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet – a polgári jogi igény kivételével – jogerős – fűzték hozzá a közleményben

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.