A gyorséttermek népszerűsége töretlen, annak ellenére, hogy egyre nyilvánvalóbb, az egészségre nincsen jó hatással, ha hosszabb távon ilyen ételeket fogyaszt az ember. A gyorskaják ugyanis igazi kalóriabombák: magas a szénhidrát- és cukortartalmuk, és tele vannak zsírral. Azt az ember viszonylag hamar megtapasztalja, hogy elhízáshoz vezet, ha ezen a koszton él. Vajon milyen hatása van még a szervezetre? – fejtegeti a kérdést a Csupasport.hu cikke.
1. Hiába eszik, éhes marad
Bár sok kalóriát viszünk be a szervezetbe, tápanyagot alig. Mondhatni üres ételt fogyasztunk. Lehet, hogy hirtelen azt érezzük, degeszre ettük magunkat, de rövid időn belül utolér az éhség, mert a szervezet tápanyagban gazdagabb ételre vágyik.
2. Növeli a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát
Szakértők, orvosok szerint a gyorséttermi ételek olyan vegyi anyagot (PhIP) tartalmazhatnak, amely növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A magas hőfokon grillezett húsokban, marhában, csirkében, halban, sertésben mutatták ki a PhIP-t.