Idős nőre támadt az agresszív kutya, még azt is megharapta, aki segíteni próbált

A vérengzésnek egy másik kutyasétáltató vetett véget.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 09. 03. 10:45
kutya Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtámadott egy idős nőt egy megvadult kutya Dunakeszin, egy másik kutyasétáltatónak sikerült elkergetnie az ebet – írta a Ripost. Egy fiatal nő sétáltatta belga juhászkutyáját  Dunakeszin a kutyás strandon, majd csatlakozott hozzá a hatvan év körüli nő egy kisebb testű kutyával. 

Megláttunk egy harminc év körüli srácot egy border collie jellegű kutyussal. A kutya először az én kutyámhoz rohant, vele összemorogtak, de én fegyelmeztem az enyémet, a később támadó kutya pedig felmérhette az erőviszonyokat, és távozott

– mesélte a belga juhászkutya gazdája.

Egy kis idő múlva újra megjelent az unatkozó kutya, majd az idős nő kutyájához ment, és az idős hölgy lábát kezdte harapdálni.

A fiatal nő a kutyájának bedobott egy botot a vízbe, majd rohant segíteni. Amíg sikerült leszednie a támadó kutyát az áldozat lábáról, addig az agresszív eb háromszor is ráharapott az ujjára. Ekkor visszaért a saját kutyája, de a jó kiképzésének köszönhetően fekve maradt, amíg a nő elkergette a támadó állatot. Az idős hölgy sírva kérdezte meg a férfit, aki ekkor érkezett:

Miért nem fegyelmezi a kutyáját?

A támadó eb gazdája nem felelt a kérdésre, inkább gyorsan elmenekültek a helyszínről. A fiatal nő ellátta a az idős hölgy sérülését, ami szerencsére nem volt túl mély. Azt nem sikerült megtudniuk, hogy a támadó kutyának van-e oltási könyve, hogy megtudják, szükséges-e beadatni a veszettség elleni védőoltást. Arra kérik a férfit, hogy keresse fel őket, és mutassa be a kutyája oltási könyvét.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.