Négyéves gyermeket harapott arcon a kutya Óbudán, pedig csak meg akarta simogatni

Keresik az állat tulajdonosát.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 05. 22. 12:54
Pet,Health,Care,Mouth,And,Teeth,Of,Angry,Dog.,Tooth
1269805252 Fotó: Kittima05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen a Flórián téren sétált négyéves kisfiával egy édesanya, amikor találkoztak egy kutyussal és gazdáival. Mivel a gyermek nagyon szereti az állatokat, megkérdezték, hogy meg lehet-e simogatni az ebet, amit a gazdák meg is engedtek, mondván, nagyon barátságos a kiskutya. Miután elkezdtek labdázni és játszani, a kutya egyik pillanatról a másikra megfordult, és arcon harapta a gyermeket – írja a Metropol, miután rábukkantak az anyuka Facebook-posztjára, amelyet a kerületi Facebook-csoportban osztott meg. 

„Nem akarok senkit felelősségre vonni, hiszen ami történt, megtörtént, áldom az eget, hogy nagyobb baj nem lett” – fogalmaz, azonban a helyzet ennél valamivel bonyolultabb, ugyanis, amikor a fiút ellátták a kórházban, az orvosok jelezték, hogy ha nem tudja megmutatni a kutya oltási könyvét, akkor a kisgyermeket többször is be kell oltani veszettség ellen. 

A cikk megjelenéséig az állat tulajdonosa nem jelentkezett, azonban a lap megkereste a rendőrséget is, akik az alábbiról adtak tájékoztatást. 

„Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. május 19-én 17 óra 7 perc körül érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya megharapott egy négyéves kisfiút. A gyerek az édesanyjával volt kint a téren, és egy arra sétáló pár kutyájával játszott, amikor az eb megharapta. Ekkor a kutya gazdái mentőt és rendőrt hívtak, azonban még a járőrök megérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A kisfiút a mentők kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.”

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.