időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Több városban lesz bringás reggeli és uzsonna

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.18. 17:56 2023.09.18. 18:20
Több városban lesz bringás reggeli és uzsonna

– Szeptember 19-én indul a Bringázz a munkába! őszi kampánya, amely október 22-ig tart – mondta a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Révész Máriusz közölte, hogy a kampányhoz kapcsolódva a Magyar Kerékpárosklub saját applikációt fejlesztett. A pontgyűjtésre szolgáló mobilalkalmazás megvalósítását az államtitkárság 9,3 millió forinttal támogatta.

Kiemelte, hogy a Bringázz a munkába! kampány kapcsolódik az Európai Mobilitási Héthez, ezen a héten Európában arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy autó helyett a közösségi közlekedést vagy a mikromobilitási eszközöket vegyék igénybe.

Kádár Melinda, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője elmondta, hogy a kampány legnevezetesebb eseményeként idén ősszel országszerte már több mint 80 helyszínen rendeznek bringás reggelit és uzsonnát. A helyszínek között említette Mórahalmot, Sopront, Szolnokot és Budapestet is.

Borítókép: Révész Máriusz államtitkár (Fotó: Magyar Kerékpárosklub)

Ez a hét a gyermekek biztonságáról szól

Magyarországon évente 14-15 ezer személyi sérüléses baleset történik, és 1000–1500 gyermek sérül meg sokszor amiatt, mert nem megfelelő gyermekülésbe ültetik őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.