Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny + videó

Az embercsempészek aktivitása miatt óvatosságra intette Diósjenő polgármestere a helyieket. Székely József Ede a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, hogy az elmúlt napokban tapasztalt fokozott rendőri, és polgárőri jelenlét érezhetően elvette az embercsempészek kedvét. Rétvári Bence szerint pedig a külső határok védelmével érdemben foglalkozhatna valaki Brüsszelben.

2023. 09. 14. 19:02
null
Forrás: Képernyőkép/Videa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diósjenő és Kemence között, a Börzsönyön át vezető erdei utat használhatják az embercsempészek arra, hogy a szlovák határhoz minél közelebb juttassák a migránsokat. A Magyar Nemzet által megkérdezett helyiek arról számoltak be, hogy esténként kisteherautók és mikrobuszok mennek az erdő felé, a faluban viszont még nem találkoztak migránsokkal. Egy diósjenői asszony azonban arról számolt be, hogy hallott olyanról, hogy kirándulókat támadtak meg.

A település polgármestere a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az erős polgárőri és rendőri jelenlét az elmúlt napokban elvette az embercsempészek kedvét  attól, hogy a településen át vigyék a migránsokat. Székely József Ede azt is leszögezte, hogy ebből a tevékenységből napközben  semmit nem lehet tapasztalni, jellemzően éjszaka mennek át a járművek a településen.

Szeptemberben számos hír jelent meg arról, hogy Nógrád vármegye több településén is intézkedésre volt szükség. Diósjenő közelében 10-én a polgárőrök egy gyanús gépjárműre lettek figyelmesek. A jármű vezetője árokba hajtott, majd az odaérkező polgárőrök az utastérben nyolc külföldi állampolgárt találtak. Szeptember 12-én pedig a kora délelőtti órákban embercsempészt és migránsokat fogtak el a balassagyarmati művelődési központ közelében.

Borítókép:  Székely József Ede, Diósjenő polgármestere (Forrás: Képernyőkép/Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.