Összefogva indít önkéntes akciót három magyar egyház

Október 12-én indul a hetvenkét óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció.

Forrás: MTI2023. 09. 22. 11:00
Rétvári Bence; Szabó Balázs; Palánki Ferenc;
Budapest, 2014. október 10. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára (j), Szabó Balázs zenész, az esemény fõvédnöke (j2) és Palánki Ferenc egri segédpüspök (j3) padot fest a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésû országos önkéntes ifjúsági akció sajtóeseményén, a Feneketlen-tónál 2014. október 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkéntes munkára hívja a fiatalokat a magyar katolikus, református és evangélikus egyház – adták hírül közleményükben az érintettek. 

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. 

A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében.

2022-ben közel kilencezren vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl.

Hozzátették: száz településen több mint kétszáz ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg azon a hétvégén az erdőtelepítéstől kezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen az idősotthonok lakóival szervezett közös programokig.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a péntek, szombat, vasárnap, azaz hetvenkét órán át megvalósuló önkéntes programra az ország egész területéről várják a jelentkezőket. A régiós koordinátorok várják azokat a programokat, ahol szükség lenne segítő kézre, s azokat a jelentkezőket is, akik segíteni szeretnének. Az akciót a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség támogatja.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára padot fest a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos önkéntes ifjúsági akció sajtóeseményén, a Feneketlen-tónál 2014. október 10-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.