Sikeresen zárult a Mészáros-csoport idei nyaraltatási programja

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően csaknem kétezer nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptemberig a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels felújított szállodáiban üdülhettek Zalakaroson és Gyulán. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

2023. 09. 08. 13:03
Fotó: Majoros Arpad Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nyáron negyedik alkalommal üdülhettek egyszülős- és nagycsaládosok, ezúttal a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában és a gyulai Hunguest Hotel Erkelben – adta hírül a Mészáros-csoport. A program sikeres lebonyolítása érdekében az alapítvány idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal működött együtt. A július közepétől szeptemberig tartó időszakban ötnapos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok. 

 

Az üdültetés 200 millió forintos költségét hazánk egyik legnagyobb magán karitatív szervezete, a Pro Filii Alapítvány állta 

– közölte Tóth Krisztina,  a Pro Filii Alapítvány főtitkára, a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatója. A tájékoztatás szerint a Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1814 főt láttak vendégül az ötnapos turnusokban, ebből 313 egyszülős, 193 pedig nagycsalád. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a szállodákban lévő férőhelyeket.

Az egyszülősök és nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina felidézte: 

Ez volt a negyedik alkalom, hogy egyszülős és nagycsaládok nyaralhattak térítésmentesen a Mészáros-csoport támogatásával, így már tízezernél is többen élhettek ezzel a lehetőséggel. Az elmúlt évek kihívásai, a világjárvány, az infláció és az energiaválság különösen sújtotta a több gyermeket, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőket, akik kénytelenek egyre többet költeni a megélhetési költségekre és az üdülésre, a kikapcsolódásra már nem jutott a családi kasszából. A programnak köszönhetően viszont sokan közülük el tudtak menni nyaralni.

Tóth Krisztina elmondta, a szerencsés családok Magyarország piacvezető vidéki szállodaláncának szálláshelyein pihenhettek: a Hunguest Hotel Freya és a Hunguest Hotel Erkel is patinás fürdővárosokban helyezkedik el, közvetlen kapcsolattal a fürdővel. A résztvevők számára félpanziós ellátást biztosított a szállodalánc.

Fotó: Majoros Árpád Csaba

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az idei üdültetés összegzéseként kifejtette: 

Mindent elmond a Pro Filii Alapítvány támogatásával zajló üdülések fontosságáról, hogy évről évre közel tízszeres a túljelentkezés. Azt is tudjuk, hogy akik már voltak, kivétel nélkül újra részt szeretnének venni a programban. Idén is így volt ez. Érthető a családok lelkesedése és öröme, hiszen ha naponta öt-tíz emberre főz valaki, annak bizony nagy könnyebbség a félpanziós ellátás, és akik évek óta nem tudtak együtt nyaralni gyermekeikkel, azok számára felejthetetlen emlékké válik egy ilyen üdülés.

– Köszönöm az idei mintegy 650 gyermek és szüleik nevében ezt a nagylelkű felajánlást, mert azt nem a hírek, nem a statisztikák, hanem a gyermekek és szüleik lelke őrzi, és ez mindennél fontosabb! – tette hozzá a NOE elnöke.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője az augusztus végén zárult program kapcsán elmondta: 

Hogy mit jelent az egyszülős családoknak ez a nyaralás, azt leginkább az általuk küldött visszajelzések tükrözik vissza. Az egyik, Gyulán nyaraló édesanya például azt mondta, a fürdő végtelen élményt nyújtott a gyerekeknek, akik végig pancsolták az összes napot az ország egyik legjobb strandján. Az étkezések igazi gasztronómiai élményt jelentettek, a szálloda dolgozói pedig végtelenül udvariasak. Egy Zalakaroson vendégeskedő édesanya pedig azért volt hálás, amiért a pihenéssel együtt töltött idők mosolyt csaltak kislánya arcára, és feledhetetlen élményekkel tértek haza.

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros-csoport karitatív tevékenységét összefogó Pro Filii Alapítvány – zárult a közlemény.

Borítókép forrása: Majoros Árpád Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.