Szentkirályi Alexandra csattanós választ adott azoknak, akik a múltban élésnek tartják a gyurcsányozást

Rátapintott a magyarok érzéseire a kormányszóvivő.

2023. 09. 28. 22:05
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. május 19. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a kiemelt árstop-ellenõrzésekrõl tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. május 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szellemesen prezentálta Facebook-oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra, hogy mit is érezhet a magyar társadalom jelentős része Gyurcsány Ferenc szavait hallva:

Természetesen azért politizálunk, mert arra készülünk, hogy átvesszük a kormányzást, és inkább előbb, mint utóbb

– mondta a Demokratikus Koalíció elnöke egy TV-műsorban a minap. 

A kormányszóvivő szerint ez is bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc nem a múlt, hanem egy valóságos rémálom a magyar emberek számára. 

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, a Demokratikus Koalíció elnöke hétfői parlamenti felszólalásában azt ismételgette, hogy az országnak Dobrev-kormányra van szüksége. 

Gulyás Gergely ezt úgy kommentálta, hogy a kormány ezt komoly veszélynek és kockázatnak tartja. Magyarország legrosszabb, legsikertelenebb, legkorruptabb, a szabadságjogokat és a demokratikus vívmányokat lábbal tipró időszaka volt a Gyurcsány-korszak – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gyurcsány Ferenc egyébként a világ egyik legelutasítottabb miniszterelnöke volt, 2004 és 2009 között vezette az országot. A 2006-os országgyűlési választásokat az ő vezetésével nyerte meg az MSZP, utólag azonban beismerte, hogy a kampányban, és az előtte lévő időszakban is hazudtak, megvezették a magyar embereket. 

Gyurcsány Ferenc aztán sorra szegte meg az ígéreteit, adócsökkentés helyett adókat emelt, megígérte, hogy nem lesznek megszorítások, majd megemelte az energiaárakat. 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő  (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.