Varázslatos világba léphetnek, akik betérnek ide + videó

Átadták a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vadonatúj épületkomplexumát, ahol elektromágneses eszközöket fognak mérni.

2023. 09. 07. 13:59
NMHH
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elkészült Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai komplexuma, ami a Narnia-regényfolyam varázslatos világára hasonlít – mondta Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a szervezet mérésügyi épületkomplexumának átadóján. 

A csaknem 15 ezer négyzetméteres épületegyüttesben megtalálható informatikai szerverközpont, 160 fő befogadására képes konferenciaterem, tárgyalóirodák, mélygarázs, valamint az elektromágneses eszközök összeférhetőségének mérésére szolgáló EMC-mérőlabor és az ehhez tartozó mérőkamrák. 

Az új épületbe telepített korszerű eszközpark nemzetközileg is kiemelkedő színvonalon segíti az NMHH munkáját, továbbá ezzel támogatják az oktatást és a szakemberképzést – tette hozzá.

NMHH
Az NMHH új épületes olyan varázslatos lesz, mint a Narnia-regények világa (Fotó: Teknős Miklós)

Az NMHH elnöke kiemelte: a székház fenntartható módon, megújuló energiaforrások és természetkímélő megoldások révén járul hozzá közvetlenül a környezet megóvásához. Az épület nem csak energiatakarékos, hanem a megújuló energiaforrások használatával csökken a komplexum ökológiai lábnyoma, mellé pedig egy hatalmas zöldfelületet is kialakítottak.

Koltay András hangsúlyozta, az itt dolgozóknak köszönhetően az épület tele lesz kreativitással és varázslattal, nem pusztán betonból, acélból és üvegből áll, hanem a fenntartható fejlődés, a tudás, a kitartás és az elkötelezettség jelképe. Azt remélte, hogy a szakmai és tudományos eredményeken kívül az épület élményeket is ad, ide nem csak téglák és követ kerültek, hanem emberek álmai és erőfeszítései is. A hírközlési szakemberek csaknem ötvenéves álma vált ma valóra – hangoztatta az elnök.

Az NMHH elnöke kijelentette: a létesítményt kiemelt helyet fog elfoglalni a hírközlésszakmai, tudományos és hétköznapi életben. – Szinte naponta jelennek meg új technológiák és szolgáltatások, ezért az NMHH folyamatosan készül a jövő feladataira a fogyasztóvédelemtől a piacszabályozáson át a hírközlés területének tudományos fejlesztéséig. 

Egyre több berendezés bocsát ki magából elektromos jeleket, amelyekről tudni kell, hogy veszélyesek-e az egészségre vagy zavarják-e a többi eszközt, ennek a mérése és az ellenőrzése az NMHH önként vállalt feladata. 

A technológiáknak és az eszközöknek köszönhetően olyan készülékeket is tudnak majd vizsgálni, amelyek ma még nem is léteznek – fogalmazott Koltay András.

Kitért arra is, hogy az eszközök napi szintű használatával nagy mértékben fejleszthetik az NMHH piacfelügyeleti tevékenységét, amivel a tudatos fogyasztói döntéseket támogatják. Az épület nem csak munkahely lesz, hanem egy olyan tér is, ami alkalmas közösségépítésre. A jövő hírközlési szakemberei szerezhetnek itt gyakorlatot és tanulhatnak a legjobbaktól – mondta az elnök.

Borítókép: Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a szervezet új épületkomplexumának átadóján Budapesten 2023. szeptember 7-én (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.