Vitézy Dávid újra lecsapott: ezúttal Karácsony helyettesét igazította el

Kiss Ambrus eltévedt az Üllői úton.

Forrás: FACEBOOK2023. 09. 22. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Ambrust, a főpolgármester általános helyettesét mai sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid Üllői úti pollerekkel védett biciklisávokat érintő kritikájáról is kérdezték, mert a sávokat a buszok nem használhatják, ezért például a 100E reptéri expresszjárat menetideje jelentősen megnőtt. Ám szerinte az, hogy Vitézy Dávid „mit mond a buszokról és mi a valóság, az nem biztos, hogy mindig ugyanaz”.

Az eddigi összes posztomban konkrét tények, fotók, FUTÁR tényleges busz lefutási adatok voltak, azaz maga a valóság.

– hangsúlyozta válaszában Vitézy Dávid a Facebook-oldalán, majd hozzátette:

– Nem akartam volna ezt most folytatni, de ha már lényegében valótlan állításokkal vádol a főpolgármester-helyettes, ma délután újból eltöltöttem egy órát az Üllői úton, és megnéztem, mi a helyzet sokadszorra a saját szememmel.

Amit a helyszínen tapasztalt:

– a 6-7 percenként közlekedő 100E továbbra is a dugóban áll, a buszok egy reptéri buszhoz mérten jól kihasználtak (több integető utas alapján úgy gondolja, messze nem csak külföldiekkel), viszont a menetideje 15 perccel hosszabb, mint korábban,

– a forgalmi rend észszerűtlen, a kerékpársávokon számos autós szabálytalanul előzi a kocsisort és a szabályokat betartó buszokat,

Forrás: Vitézy Dávid Facebook-oldala

– a kerékpársávok a város általa is támogatott közlekedéspolitikai céljai miatt fontosak, de a jelenlegi forgalomhoz képest több szakaszon túlzott a teljes forgalmi sávnyi irányonkénti szélességük és

ez a többi közlekedő, leginkább a megszűnt buszsáv miatt a buszok rovására megy,

– számos helyen leszakadó kihasználatlan területek, nagyrészt egyébként üres parkolóhelyek átalakításával is lenne hely a buszsávnak.

Vitézy Dávid a fentieket összegezve jelenti tehát: a helyzet nem javult semmit, az összes korábbi állítását fenntartja és mindegyik továbbra is megfelel a valóságnak. A probléma létrejötte, azaz

a buszsáv megszüntetése óta semmilyen korrekció nem volt, és továbbra is fenntartja azt, hogy a forgalmi rend elhibázott és felülvizsgálatra szorul. A kerékpársávokat továbbra is támogatja, de a forgalmi rend átalakítása kapkodva és nem megfelelően végiggondolva történt.

Hozzátette:

Ezt a Facebook-bejegyzést pedig nem azért írta, mert a főpolgármester-helyettes beszólása személyesen annyira zavarná, mert hozzá van szokva ehhez. Azonban a dugóban álló utasok talán többet érdemelnek a város vezetőitől a 2200 forintos reptéribusz-jegyárért cserébe.

Ez tehát nem politikai, hanem építő célú szakmai kritika, bízva abban, hogy talán a Városházán végre meghallják.

Jó sok fotót csinált, amelyek mind sajátok és ma 16 óra körül készültek, képaláírásokkal ellátva – zárta a Facebook-bejegyzését Vitézy Dávid.

Borítókép: Az Üllői úti biciklisáv (Forrás: Vitézy Dávid Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.