Vitézy Dávid helyreigazította Karácsony Gergelyt a M0-s fizetőssé tételével kapcsolatban

A közlekedési szakember szerint nem alapos a főpolgármester aggálya, hogy az egységesen fizetős M0-s budapesti többletforgalmat generál.

2023. 09. 09. 11:35
null
Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A díjmentes szakaszokon közlekedő személygépjárművek 97,3 százaléka rendelkezik matricával, ezért a főpolgármester azon aggálya, hogy az egységesen fizetős M0 a mai állapothoz képest érdemi budapesti többletforgalmat generál, nem alapos – fogalmazott Vitézy Dávid közlekedési szakember, volt közlekedési államtitkár az M0-s körgyűrű eddig díjmentes szakaszainak fizetőssé tétele kapcsán.

 

Vitézy sokkal inkább azt tartaná Budapest szempontjából jogos felvetésnek, hogy a körgyűrűből eredő díjbevételek segítsenek a budapesti agglomeráció megoldatlan és régóta fájóan hiányzó kötött pályás fejlesztéseinek finanszírozásában.

 

Példaként említette a HÉV-ek fejlesztését – ami uniós források híján elakadt az elmúlt évben.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.