A betiltott palesztinpárti tüntetést népszerűsítették a CEU bécsi kampuszán

Külön érdekesség, hogy a QUEER CEU nevű szervezet rendezte a szimpátiatüntetést.

2023. 10. 12. 7:11
null
Bécs, 2023. október 11. Palesztin zászlókat lengetnek a résztvevõk a hatóságok által betiltott palesztinpárti szimpátiatüntetésen Bécsben 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Palesztinával való szolidaritásra hívja fel a figyelmet és szimpátiatüntetésre invitál az a szórólap, amelyről a bécsi CEU gender studies professzora, Pető Andrea osztott meg képet a Facebook-oldalán. A helyzet külön sajátossága, hogy Pető Andrea a holokausztról is tanít az intézményben.

A hír érdekessége, hogy a QUEER CEU nevű szervezet rendezte a szimpátiatüntetést. 

„Az elmúlt napok megmutatták nekünk, hogy milyen következményekkel jár a folyamatos hallgatás. Ki kell állnunk Palesztina mellett” 

– olvasható a felhíváson. A szórólap szerint az európai fővárosokból kell megtörni a csendet.

A szerda estére Bécs belvárosában meghirdetett palesztinpárti szimpátiatüntetést nem engedélyezték az osztrák hatóságok, ennek ellenére az esti órákban több százan gyülekeztek a Stephansplatzon.

Pattanásig feszült volt a helyzet az APA osztrák hírügynökség szerint. 

A tüntetők jelszavakat skandáltak. Amikor a tömeg megpróbált a Schwedenplatz felé vonulni, a rendőrök útját állták az aktivistáknak, majd a Stephansplatzon körbekerítették őket. 

Röviddel este kilenc óra előtt a rendőrség felszólította a résztvevőket, hogy hagyják el a tüntetést. A felhívásnak azonban csak kevesen tettek eleget.

Borítókép: Tüntetők a bécsi palesztinpárti szimpátiatüntetésen (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.