A kormány fenntartja a rezsicsökkentést

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint Brüsszel és a hazai baloldal végleg meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, a kormány viszont minden nyomás ellenére fenntartja az egyetemes szolgáltatást.

Forrás: MTI2023. 10. 20. 16:21
NÉMETH Szilárd
Budapest, 2023. augusztus 31. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos, jedlikes öregdiák beszédet mond a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújított és kibõvített épületének átadásán 2023. augusztus 31-én. Az intézmény 22,5 milliárd forintból újult meg. A teljes egészében államilag finanszírozott beruházás során az iskola régi épületrészét felújították és egy új épületrész is épült. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta folyamatosan és egyre agresszívebben azt akarja lenyomni a torkunkon, hogy szüntessük meg az úgynevezett egyetemes szolgáltatást – jelentette ki Németh Szilárd pénteken. A rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: 

ennek a szolgáltatásnak keretében a rezsicsökkentés vívmányaként mi, magyarok fizetjük Európa legolcsóbb háztartási energiaszámláit.

Németh Szilárd ezt az eredményt nemrég a közösségi médiában is közzétette, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt.

A guruló dollárokkal dekára megvett hazai baloldal a rezsicsökkentésről terjesztett gátlástalan és hiteltelen hazugságaival is ezt a célt szolgálja. A Soros-médiában és az országgyűlési felszólalásaikban is azt hazudják, azt sulykolják, hogy sokkal jobb lenne, ha piaci árat fizetnénk a gázért és a villanyért

– fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint egyértelmű, hogy Brüsszel és a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal meg akarja szüntetni az egyetemes szolgáltatást és a rezsicsökkentést. – A baloldal ezzel ismét könyörtelenül kizsebelné és sárgacsekk-adósságba hajszolná a magyarokat – tette hozzá.

Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a baloldal, amikor kormányon volt, nyolc év alatt teljesen kiszolgálva a külföldi érdekeket, tizenötször emelte a háztartási energia árát, a gázét háromszorosára a villanyét kétszeresére. A magyar családokkal fizettették ki a nyugati kézre játszott szolgáltatók extraprofitját, ezért 2002 és 2010 között mi fizettük Európa legmagasabb rezsijét

– emlékeztetett Németh Szilárd.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hozzátette: 

az általános infláció Gyurcsányék kormányzása idején 58 százalék volt, de a háztartási gáz árát 206 százalékkal, a villanyét 97 százalékkal emelték.

Bajnai még a legrászorultabbaktól – a nagycsaládosoktól és a nyugdíjasoktól – a szociális gázártámogatást is elvette – jegyezte meg.

Németh Szilárd szerint van itt még egy bökkenő. 

Ha a baloldali politikusok és sorosita újságírók szerint jobbak a piaci árak, mint a rezsicsökkentettek, akkor ők miért nem lépnek át az egyetemes szolgáltatásból a piaciba? Pontosan azért nem teszik ezt, mert ők is pontosan tudják, hogy amit állítanak, az egy orbitális nagy hazugság, fake news, blöff, hiszen a szabályozatlan piac rászabadítása a háztartásokra ugyanolyan szociális katasztrófához vezetne, mint kormányzásuk idején

 – jelentette ki a kormánybiztos. Hozzátette: a kormány minden támadás, minden nyomás ellenére is fenntartja az egyetemes szolgáltatást és megvédi a rezsicsökkentést.

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.