Árokba csapódott egy utasokkal teli autóbusz, balesetek miatt több kilométeres a dugó az M1-esen

Szerda reggeli forgalmi és közlekedési információk.

Forrás: MTI, Útinform, OKF, Rendőrség2023. 10. 25. 7:08
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlekedési balesetek történtek kora reggel az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győr külterületén. A forgalom mindkét helyen egy sávon haladhat – közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze az M1-es autópálya 105-ös kilométerszelvényénél, Nagyszentjános térségében, a Tatabánya felé vezető irányban. 

Az ütközés következtében a kisteherautó egy terelőkúpnak ütközött, majd felborult.

A győri hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett végzik a műszaki mentési munkálatokat.

Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a 123-as kilométernél, Győr elkerülő szakaszán a torlódás meghaladta az öt kilométert. Kicsivel távolabb, a 105-ös kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon a kocsisor több mint három kilométeres – figyelmeztetett az Útinform.

Oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerszelvényénél. Az ötven utasból harmincan elhagyták a járművet, a többi utast a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, 

feszítővágó segítségével szabadították ki. 

A helyszínre tartanak a veszprémi hivatásos tűzoltók és egy másik autóbusz is, amelyet melegedő járműnek használhatnak az utasok. Az egységek teljes útlezárás mellett végzik a munkálatokat – ismertette a katasztrófavédelem. Aki teheti, Szabadegyháza felé kerülhet.

Sokan haladnak a Budapest környéki utakon:

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán,
  • az M0-s autóút keleti szektorának nagyobb csomópontjaiban,
  • az M2-es autóúton Budapest felé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között,
  • a 31-es főúton Maglódtól,
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál és
  • a Csepel-sziget útjain.

Az M3-as autópályán Budapest felé, Hatvan térségében, az 55-ös kilométernél és Kál térségében, a 90-es és 100-as kilométer között burkolatfelújítási munkákat végeznek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.