Elő az ernyőkkel, a fél országra lecsap a vihar + videó

Esők várhatók szerdán, de délután már kisüt majd a nap.

Forrás: MET2023. 10. 25. 6:38
eső Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borult, esős reggelre ébredünk, az ország túlnyomó részén 14-15 fokot mutat a hőmérő szerdán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az igazi őszies időjárás kitart egész nap, majd 

csak délután szakadozik fel a vastag felhőzet és bújik elő a nap, ám elvétve még ekkor is kialakulhat néhol gyenge zápor. 

A Dunántúlon egy-egy zivatar is lehet. A nyugati, északnyugati tájakon, a Tiszántúlon a délnyugati szél eleinte élénk, helyenként erős lesz, majd a nap folyamán megszelídül. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 22 fok között valószínű. Késő este 10, 17 fok között alakul a hőmérséklet.

A reggeli esős idő után szerda délután felszakadozik a felhőzet, és a nap is előbújik. Forrás: Met.hu

 

Viharos idő, kiadták a figyelmeztetést

A Dél-Dunántúl mellett a Dél-Alföldön is kialakulhatnak zivatarok a reggeli, délelőtti órákban. A zivatarokat jellemzően intenzív csapadék, valamint 

erős, viharos széllökések kísérhetik.

Napközben a Dunántúlon, ott is főleg a nyugati és középső tájakon alakulhatnak ki kevés helyen zivatarok hasonló kísérőjelenségekkel. Az északi, északkeleti országrészben 24 óra alatt 20 milliméter vagy azt meghaladó csapadékmennyiség eshet. Zivatar miatt az ország déli felére, eső miatt az északkeleti részekre elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A héten két olyan hidegfront is érkezik, amely bőséges csapadékot hoz, de azonkívül is lehet esőre, záporesőre számítani. Az első front a szerda reggeli időszakban okozhat sokfelé esőt, záport, néhol akár zivatart. Egyes részeken kiadósabb mennyiség is hullhat. A következő, csapadék szempontjából markánsabbnak mondható front pedig 

várhatóan pénteken vonul át felettünk. 

Ez még nagyobb területre hozhat kiadós, áztató esőt.

A következő napokban több hullámban számíthatunk csapadékra. Az ország nagyobb részén a hétvégéig jelentősebb mennyiség is hullhat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.