Jönnek-mennek a hidegfrontok, ilyen idő lesz halottak napján + videó

Az ország nagy részén enyhe, kellemes idő várható, míg az Észak-Dunántúlon erős, viharos szél is jöhet.

Forrás: MET2023. 10. 30. 6:34
null
Balatonfüred, 2020. október 20. Napozók Balatonfüreden a Vitorlás térnél az õszi napsütésben 2020. október 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos, fátyolfelhős időre számíthatunk csapadék nélkül a hét első napján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hazánk nyugati és északi részére olykor akár vastagabb felhőtömbök is sodródhatnak, amelyekből 

a Dunántúlon kisebb eső  is kialakulhat. 

Az Észak-Dunántúlon erős, néhol viharos lökésekre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Forrás: Met.hu

 

Milyen idő lesz a héten?

A héten sorban érkeznek majd egymás után a hidegfrontok, így kedden, pénteken és vasárnap kell többfelé is csapadékra számítani. A köztes napokon, így mindenszentekkor és halottak napján is naposabb, száraz idő valószínű. Marad az ilyenkor megszokottakhoz képest jóval enyhébb idő.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Vasvári Tamás /MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.