Edina 2024. február 26.
logo

Lecsapott a rendőrség a szocialista ingatlanbotrány egyik gyanúsítottjára

Pámer Dávid
2023.10.04. 05:20
Lecsapott a rendőrség a szocialista ingatlanbotrány egyik gyanúsítottjára

Már van gyanúsítottja a Thököly úti volt MSZP-székház fillérekért történő eladásának – tudta meg a Magyar Nemzet. A gyanú szerint az áron alul eladott ingatlan később busás hasznot hozott a szocialisták zuglói elnökének. A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz.

Hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy személyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a potom pénzért eladott egykori Thököly úti MSZP-székház ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

Kerestük a rendőrséget is, akik megerősítették információnkat. Mint írták, „a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módunkban adni”. 

„Igazából szr üzlet volt”

Az ingatlanbotránnyal összefüggésben – Hadházy Ákos feljelentése alapján – különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly indult nyomozás

A feljelentés szerint a Thököly úton álló mintegy kilencszáz négyzetméteres, négyszintes ingatlant 128 millió forintért adta el az MSZP József Attila Alapítványa Tóth cégének, a Tigris 1993 Kft.-nek.

Az irodaként nyilvántartott, de kilenc, lakásként használható részre bontott ingatlanért 2019 elején fizetett 143 ezer forintos négyzetméterár rendkívül jó befektetésnek tűnt a Zuglóban 2015 után meredek emelkedésnek indult ingatlanárak mellett. Tóth cége a vásárlás után ráadásul átminősíttette lakássá és felújította az ingatlanrészeket, majd lakásonként értékesíteni kezdte azokat.

Tóth korábban a Hvg.hu-nak úgy nyilatkozott az ingatlanvételről, hogy keresett rajta, de szerinte „igazából szar üzlet volt”.

Tóth a zuglói parkolási botrányban már gyanúsított

Tóth Csabával kapcsolatban érdemes azt is megemlíteni, hogy ő – Horváth Csaba polgármesterrel együtt – gyanúsítottja a zuglói parkolási botránynak. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúja szerint a szocialista politikus összesen 250 millió forintnyi kenőpénzt vett át a zuglói parkolási cég egyik befolyásos volt munkatársától. 

Borítókép: Borítókép: Tóth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.