Megölték Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban

Az elkövető egy 18 éves afroamerikai férfi, aki két hete volt szabadlábon.

Forrás: Mandiner2023. 10. 25. 6:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar pszichológus, Bagdy Emőke fiát – ismertette a Blikk értesülését a Mandiner. Mint jelezték, az eset az arizonai Phoenixben történt múlt szombaton.

Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki  két hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte. Állítása szerint a nővére lakásán vendégeskedett Bagdy Emőke fia, akit egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrt meg többször.

Jacksont letartóztatták, és nem fogadták el azt az állítását, hogy hirtelen felindulásból ölt – nyilatkozta Bagdy Emőke.

Állítólag nyereségvágy állt a gyilkosság mögött.

Egyébként a 18 éves elkövető nem először ölt már embert, és úgy ismerik, mint akinek súlyos indulatkezelési zavarai vannak.

A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, két méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember

– mondta a Blikknek Bagdy Emőke.

– Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben médiahírekkel és fölösleges levelekkel! – kérte a pszichológus, aki nem tudja felfogni a tragédiát.

 

Borítókép: Az elkövető, Yaaliyah Jackson-Maricopa (Forrás: County Sheriff's Office)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.