Panyi Miklós: A baloldal azon dolgozik, hogy a Dunaferr csődbe menjen

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára leszögezte: a kormány célja a nemzetgazdaságilag kulcsfontosságú vállalat megmentése.

Forrás: MTI2023. 10. 04. 10:57
Dunai Vasmű, Dunaferr Forrás: Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a baloldal politikusai azon dolgoznak, hogy a Dunaferr csődbe menjen. A politikus ezt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága LMP-s elnökének írta, aki testületi ülést hívott össze a környezetvédelmi hatósági szerződésről szóló jogszabályokkal kapcsolatban.

Az államtitkár Keresztes László Lórántnak címzett levelében kifejtette, hogy a hatósági szerződés jogintézményét egy, a Gyurcsány-kormány alatt elfogadott törvény vezette be, amely a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szól.

Panyi Miklós szerint a hatósági szerződéssel kapcsolatos nyilatkozatok félretájékoztatják a közvéleményt, és szándékos politikai hisztériakeltés céljával születtek.

– A jogintézmény célja nem az, hogy az ügyfél mentesüljön a jogkövetkezmények alól, hanem éppen azt szolgálja, hogy az ügyfél olyan többletvállalást tehessen, amelyet a hatóság jogszerűen nem írhatna elő

– tette hozzá. Az államtitkár leszögezte: a kormány célja a nemzetgazdaságilag kulcsfontosságú Dunaferr és ezáltal több ezer ember munkahelyének megmentése. Ezért arra kérte a bizottság LMP-s elnökét, hogy a baloldalon belüli politikai harcok és a közvélemény szándékos megtévesztése helyett legyen ebben a kormány segítségére.

 A Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében jelezte: okafogyottnak tartja a fenntartható fejlődés bizottság szerdára összehívott ülését. 

A Miniszterelnökség ugyanis a testület valamennyi tagjának írásos tájékoztatást adott a baloldal által vitatott kormányrendeletekről. Mint jelezték, az ülésen ezért a kormánypártok képviselői nem vesznek részt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Világgazdaság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.