Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Tisztelet a bátraknak!

Az aradi vértanúkra emlékezett meg a honvédelmi miniszter.

2023. 10. 06. 12:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szép kis deputáció megy az Úristenhez a magyarok ügyében közbenjárni – idézte a kivégzésre haladó Pöltenberg Ernő vezérőrnagy szavait Szalay-Bobrovnizky Kristóf közösségi oldalán. A honvédelmi miniszter rámutatott: az aradi tizenhárom hős honvédtiszt emléke és bátorsága előtt hajtunk ma fejet.

Mint arról a Magyar Nemzet is megemlékezett, az 1848–1849-es szabadságharc leverését kegyetlen megtorlás követte. A kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította október hatodikát arra emlékezve, hogy 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvéd főtisztjét, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Borítókép: Az aradi vértanúk (Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.