Tavaly hazánkban is olyan dolog történt, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie! + videó

A jövőben, ha a civil szervezetek választáson indulnak, akkor ugyanazt kell betartaniuk, mint a pártoknak – mondta Varga Judit, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben.

2023. 11. 27. 21:48
VARGA Judit
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit elmondta a parlament mai ülésén:

Soros Györgyöt még 2018-ban választotta meg az év emberének a Financial Times, mivel szerintük a saját pénzéből önálló külpolitikát épít.

A Fidesz képviselője ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy 2022-ben Magyarországon olyan dolog történt, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie a magyar demokrácia történetében:

kiderült, hogy külföldi pénzekből finanszírozták az ellenzék kampányát. Szerinte ez nemcsak a hatályos jogszabályi környezet megkerülése volt, hanem a tisztességes, jó ügyekért síkra szálló valódi civil társadalom elárulása is.

Kijelentette: Magyarország demokratikus folyamatainak sérthetetlensége és a szuverenitás védelme érdekében ezért a jövőben, ha a civil szervezetek választáson indulnak, akkor ugyanazokat a játékszabályokat kell betartaniuk, mint amelyek a pártokra vonatkoznak.

Felhívta a figyelmet arra:

a magyar szuverenitásvédelmi csomagra kísértetiesen hasonlító javaslatok megjelentek az uniós döntéshozatali tervezetek között is, hiszen a Európai Bizottság elnöke 2022-ben bejelentette, hogy olyan intézkedést hoznak, amellyel megvédik a demokráciát a rejtett külföldi befolyásolásoktól. Azonban a javaslat még meg sem született, a nemzetközi civil szervezetek már összehangolt támadást indítottak a bizottság ellen,

mert felháborodtak azon, hogy a finanszírozásukat teljes körűen ellenőriznék. Egyelőre tehát Brüsszelben nem akarnak semmit sem tenni, éppen ezért Magyarország ebben a kérdésben csak magára számíthat – értékelt.

Hangsúlyozta: a nemzeti konzervatív oldal képviselői továbbra is azon dolgoznak majd, hogy Magyarország függetlensége és önrendelkezése megmaradjon. Számunkra mindig a magyar érdek lesz az első – tette hozzá.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.