Áldatlan állapotok a Határ úti aluljáróban, tovább csúszik az átadás

A Karácsony Gergely vezette főváros nyár végére ígérte a befejezést.

Forrás: Metropol2023. 11. 26. 9:46
Határ úti aluljáró Forrás: Metropol/ Olvasói fotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem készült el a Határ úti aluljáró akadálymentesítése. A tervezett mindkét irányú mozgólépcső kialakítása és a további felújítási munkálatok meghaladják a főváros kapacitását, így, mint minden más beruházás, ez is csúszik Karácsony Gergely irányítása alatt – írja a Metropol.

Az aluljáróban lévő tábla szerint 2023 második felében adják át a megújult aluljárót, de ez még mindig nem történt meg. A városvezetés nem érezte fontosnak azt sem, hogy a járókelők tömegétől elnézést kérjen vagy hogy lecseréltesse a tájékoztató táblát, amelyből értesülnének a budapestiek, mikor lesz kész a régóta munkaterületként is működő helyszín.

Határ úti aluljáró
Fotó: Metropol/Olvasói fotó

Nem elég, hogy saját projektje szinte nincs is Karácsonynak, minden nagyobb fejlesztést Tarlóstól örökölt, de még amibe nagy nehezen belekezdenek, azt is képtelenek a saját maguk által kitűzött határidőre befejezni. Bízom benne, a sokadszorra módosított jövő áprilisi határidőt már nem fogják tovább tologatni

– mondta Dódity Gabriella fideszes fővárosi képviselő, aki szerint a főváros képtelen a projekteket időben befejezni.

A Határ úti aluljáróban a beruházást még 2019-ben indították el. Az első tervek szerint a kivitelezés határideje 2023. augusztus vége lett volna, de nem lett kész. Ez módosult 2023. október 31-re, de addig sem fejeződött be. A jelenlegi tervek szerint 2024. április 30-ra készül el a felújítás.

Szinte minden nagyberuházást, amit elődjétől, Tarlós Istvántól megörökölt – saját nagy fejlesztése ugyanis nincs –, 

jelentős határidőcsúszásokkal és csökkentett műszaki tartalommal valósított meg Karácsony Gergely.

A csúszások miatt a projektek döntő többsége többe került végül, mint az eredeti tervekben szerepelt. Ilyen volt a többi között az M3-as metró, a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújítása is – hívja fel a figyelmet a Metropol.

Borítókép: Az aluljáró (Fotó: Metropol/Olvasói fotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.