Az okostelefon bármilyen jó nevelést tönkretehet

Rod Dreher a mai világban a gyerekekre leselkedő szociális problémákra hívta fel a figyelmet.

2023. 11. 17. 15:12
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai modern világban nagy probléma, hogy a most élő fiataloknak a valaha volt legrosszabb a mentális állapota, és ez az okostelefonok miatt van – mondta Rod Dreher a Generációk között – nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért szakmai konferencián.

Az író szerint a mai gyerekeknek telefonközpontú az élete. – Még ha együtt is vannak, akkor is magányosak, hiszen a telefonjukkal vannak elfoglalva – fogalmazott. Pedig – mint mondta – a gyerekeknek szükségük van az egymással való játékra, foglalkozásra, hogy megtanuljanak kapcsolatokat létesíteni egymással. – Ez roppant fontos a gyermekek fejlődésében, hiszen 

ha nem tanulják meg ebben a korban, akkor ez a későbbi életükben szociális vagy akár párválasztási problémákat is okozhat

 – fejtette ki Rod Dreher, majd hozzátette, hogy szerinte a mai fiatalokra a legveszélyesebb platform a TikTok, mert rengeteg ellenőrizetlen információhoz lehet ott hozzájutni nagyon gyorsan. Szerinte sok szülő nem is gondol arra, hogy az okostelefonra is nemet lehet mondani, és, hogy a szülő felelőssége, hogy figyeljenek a gyermekeik okostelefon-használati szokásaira. Ma már a nevelési folyamat részének kéne lennie, hogy a szülő megvédje a gyereket az interneten terjedő – gyerekeknek nem való – tartalmaktól.

– A szociális problémák kialakulását erősíti a nyugati társadalmakban az egyre nagyobb teret kapó túlzó individualizmus és a családok széthullása – említette meg.

Végül beszélt még arról is, hogy a pornográfia is negatív hatással van az emberekre és főleg a fiatalokra, mert nem megfelelő képet alkot a szexuális együttlétről – mondta. Az ilyen típusú tartalmak túlzott fogyasztása eltorzíthatja az emberek elvárásait és vágyait, ami azt eredményezheti, hogy a fiatalok nehezebben kapcsolódnak a másik nemhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.