Az ország karácsonyfája hétfőn érkezik a Kossuth Lajos térre

A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette.

Forrás: MTI2023. 11. 25. 10:23
Budapest, 2022. november 27. Az ország karácsonyfája díszkivilágításban az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2022. november 27-én. A 18 méter magas, több mint 3 tonna súlyú fenyõ a Heves megyei Apcról érkezett a Kossuth térre. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn érkezik az ország karácsonyfája a Kossuth Lajos térre a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével. A fenyő eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Hétfőn reggel az Országgyűlés Hivatala több évtizedes hagyományokat követve felállítja az ország karácsonyfáját a Kossuth téren.

– hangsúlyozták

A felajánlások közül idén egy körülbelül 24 méter magas, 80 centiméter törzsátmérőjű, öttonnás fenyőre esett a választás, amely eddig egy hajdúszoboszlói családi ház kertjét díszítette – írták.

A közleményben jelezték, hogy a fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától. A korlátozások a Hajdúszoboszló 4-es főút–M4-es autóút–M0-s autóút–M7–M1 autópálya közös bevezető szakasz–XI., Budaörsi út–BAH-csomópont–XII., Alkotás utca–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd–Jászai Mari tér–Balassi Bálint utca–Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Borítókép: A tavalyi ország karácsonyfája (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.