Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik

Néhány nap alatt több ezren vizsgáztak emelt szinten, egy hét múlva középszinten folytatódik a számadás.

Forrás: Oktatási Hivatal2023. 11. 14. 11:06
null
Budapest, 2017. június 19. Diákok az angol nyelv szóbeli érettségi vizsga elõtt az Óbudai Árpád Gimnáziumban 2017. június 18-án. A középszintû szóbeliket az emelt szintû vizsgákat követõen, június 19-tõl 30-ig tartják az érettségit szervezõ középiskolákban. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák – közölte honlapján az Oktatási Hivatal. A beszámoló szerint november 9. és 13. között 92 helyszínen, 956 tantárgyi bizottság előtt, több mint 10 500 vizsgát tettek az érettségizők.

Az érettségi november 20. és 24. között 193 helyszínen, 247 bizottság előtt, több mint 10 400 középszintű szóbeli vizsgával folytatódik az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban. 

A vizsgabizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki az érettségi eredményeket, a döntés elleni jogorvoslati lehetőségekről részletes tájékoztatás olvasható az Oktatási Hivatal honlapján.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.