Bolgár György is elmondta a véleményét a Katona József Színház ügyéről

Több neves színházi szakember is elítélte a fővárosi teátrum DK-soknak biztosított kedvezményét.

2023. 11. 28. 11:29
Borítókép: Bolgár György (Forrás: YouTube)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha a színház ajánlja fel, hogy valaki bejelentkezik a pénztárnál, és igazolja, hogy DK-tag, az harminc százalékkal olcsóbban kapja, az valóban necces” – jelentette ki Bolgár György a Megbeszéljük című keddi műsorában egy betelefonáló kérdésére. 

Márpedig a fővárosi fenntartású Katona József Színház maga ajánlotta fel, hogy a Gyurcsány-párt tagjainak húsz-harminc százalékos engedményt ajánl fel a novemberi előadásaik jegyáraiból. Ez világos a teátrum lapunknak küldött válaszaiból, amelyekben arra hivatkozva bizonygatták politikai elfogulatlanságukat, hogy mindenféle más intézménynek is felajánlottak kedvezményes jegyeket, nem csak a DK-nak. 

Azonban a hosszú listán egyetlen más politikai pártot sem említettek. Mint megírtuk, a lapunk birtokába került belső pártlevélből derült ki, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai jelentős kedvezményt kaptak a Katona József Színháztól. A közintézményként működő színház meglehetősen szokatlan és arcátlan eljárását több neves színházi szakember is elítélte. 

Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója bicskanyitogatónak nevezte a politikai állásfoglalást is jelentő kedvezményt, a Thália Színházat vezető Kálomista Gábor pedig úgy fogalmazott, hogy „a színházak világában ilyesmiről még nem nagyon hallottam. (…) Az, hogy egy színház ilyen szinten belemásszon a politikába, nekem új”. 

Borítókép: Bolgár György (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.