Kázmér 2024. március 4.
logo

Bolgár György is elmondta a véleményét a Katona József Színház ügyéről

Munkatársunktól
2023.11.28. 11:29 2023.11.28. 14:49
Bolgár György is elmondta a véleményét a Katona József Színház ügyéről

„Ha a színház ajánlja fel, hogy valaki bejelentkezik a pénztárnál, és igazolja, hogy DK-tag, az harminc százalékkal olcsóbban kapja, az valóban necces” – jelentette ki Bolgár György a Megbeszéljük című keddi műsorában egy betelefonáló kérdésére. 

Márpedig a fővárosi fenntartású Katona József Színház maga ajánlotta fel, hogy a Gyurcsány-párt tagjainak húsz-harminc százalékos engedményt ajánl fel a novemberi előadásaik jegyáraiból. Ez világos a teátrum lapunknak küldött válaszaiból, amelyekben arra hivatkozva bizonygatták politikai elfogulatlanságukat, hogy mindenféle más intézménynek is felajánlottak kedvezményes jegyeket, nem csak a DK-nak. 

Azonban a hosszú listán egyetlen más politikai pártot sem említettek. Mint megírtuk, a lapunk birtokába került belső pártlevélből derült ki, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai jelentős kedvezményt kaptak a Katona József Színháztól. A közintézményként működő színház meglehetősen szokatlan és arcátlan eljárását több neves színházi szakember is elítélte. 

Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója bicskanyitogatónak nevezte a politikai állásfoglalást is jelentő kedvezményt, a Thália Színházat vezető Kálomista Gábor pedig úgy fogalmazott, hogy „a színházak világában ilyesmiről még nem nagyon hallottam. (…) Az, hogy egy színház ilyen szinten belemásszon a politikába, nekem új”. 

Bayer Zsolt: Még egy hülye

A Katona József Színház teljesen független, szabad és demokratikus, amely értékeket a DK-s párttagokon keresztül ülteti át a gyakorlatba.

Borítókép: Bolgár György (Forrás: YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.