Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Brüsszel kis Lampedusát hozna létre Magyarországon

Molnár János
Forrás: A Fidesz Facebook-oldala
2023.11.23. 13:41 2023.11.23. 13:48
Brüsszel kis Lampedusát hozna létre Magyarországon

Egyre nő a bűnözés Európa nagyvárosaiban, no-go zónák alakulnak ki, a terrorizmus folyamatosan szedi az áldozatait – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy videóban a Fidesz Facebook-oldalán. Az állami tisztviselő hozzátette: immár nyolc éve látható, hogy mit jelent a migrációs hullám, mert 2015 óta kétezer áldozata volt a terrorizmusnak Európában, akik közül a legfiatalabb féléves, a legidősebb 97 éves volt. 

– Jól látjuk, hogy Brüsszel a korábbi migrációpárti álláspontjának megváltoztatása helyett még radikálisabb lépéseket akar tenni a migráció elősegítésére, ezért fogadták el a migrációs paktumot is, amely kvóták szerinti betelepítést és migránsgettóknak a létrehozatalát jelentené – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, 

arra köteleznék Magyarországot, hogy itt bíráljuk el a kérelmek 28,3 százalékát, amelynek köszönhetően hazánkban egy kis Lampedusa alakulna ki. 

– Mi erre egyértelműen nemet mondunk, és arra kérjük a magyar polgárokat, hogy a nemzeti konzultációban is erősítsék meg a magyar kormány álláspontját, hogy a migráció elutasítása nemcsak a kormány, hanem az egész nemzet álláspontja – mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence politikai sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium épületében 2022. március 2-án (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.