A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Brüsszel kis Lampedusát hozna létre Magyarországon

Kvóták szerinti betelepítés történhet és migránsgettók jöhetnek létre Brüsszel akarata szerint.

Forrás: A Fidesz Facebook-oldala2023. 11. 23. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nő a bűnözés Európa nagyvárosaiban, no-go zónák alakulnak ki, a terrorizmus folyamatosan szedi az áldozatait – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy videóban a Fidesz Facebook-oldalán. Az állami tisztviselő hozzátette: immár nyolc éve látható, hogy mit jelent a migrációs hullám, mert 2015 óta kétezer áldozata volt a terrorizmusnak Európában, akik közül a legfiatalabb féléves, a legidősebb 97 éves volt. 

– Jól látjuk, hogy Brüsszel a korábbi migrációpárti álláspontjának megváltoztatása helyett még radikálisabb lépéseket akar tenni a migráció elősegítésére, ezért fogadták el a migrációs paktumot is, amely kvóták szerinti betelepítést és migránsgettóknak a létrehozatalát jelentené – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, 

arra köteleznék Magyarországot, hogy itt bíráljuk el a kérelmek 28,3 százalékát, amelynek köszönhetően hazánkban egy kis Lampedusa alakulna ki. 

– Mi erre egyértelműen nemet mondunk, és arra kérjük a magyar polgárokat, hogy a nemzeti konzultációban is erősítsék meg a magyar kormány álláspontját, hogy a migráció elutasítása nemcsak a kormány, hanem az egész nemzet álláspontja – mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence politikai sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium épületében 2022. március 2-án (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.