Csodával határos módon sikerült megmenteni a magyar házaspárt a Magas-Tátrában

A magyar pár mobilja lemerült, így nem tudták, hol keressék őket. Végül egy patakmederben dideregve találtak rájuk.

2023. 11. 08. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztani kellett a szlovák hegyimentőket csütörtökön, mert egy magyar turista párnak nyoma veszett a Magas-Tátrában. A 66 éves férfi és a 61 éves nő egy idő után letért a turistaösvényről, visszamenni viszont már nem tudtak – írja a Bors.

Bár volt náluk mobiltelefon, először nem a hatóságokat, hanem az ismerőseiket hívták, nekik viszont nem tudták elmagyarázni, hol vannak, a készülék pedig perceken belül lemerült. 

Az ismerősök riasztották a hegyimentőket, de a lemerült telefon miatt bemérhetetlenné vált a pár – közölték a hegyimentők. A munkájukat emellett a zord időjárás is nehezítette.

Az erős széllökések miatt nem lehetett helikopterrel felkutatni a házaspárt, ezért gyalogosan keresték őket a mentők.

A hegyimentők minden lehetséges helyet bejártak, ahol a házaspár is megfordulhatott.

Csodával határos módon sikerrel jártak: órákkal később, késő éjjel, de épségben találtak rá a didergő házaspárra, akik egy patakmederben húzták meg magukat: 

Több órás keresgélés után, a késő éjszakai órákban a Folmar-gerinc alatti patak közelében találták meg az eltévedt házaspárt. Kissé hipotermiás állapotban voltak, de képesek voltak mozogni

– írták a hegyimentők a sikeres akció végén. A házaspárt kórházba vitték megfigyelésre. 

Borítókép: A magyar házaspár telefonja lemerült, így a hegyimentők nem tudták, hogy hol is keressék őket (Forrás: Hzs.sk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.