Edina 2024. február 26.
logo

Droggal árasztotta el Sopront, ítélet született a díler ügyében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.29. 11:57 2023.11.29. 12:41
Droggal árasztotta el Sopront, ítélet született a díler ügyében

Fegyházbüntetésre ítéltek kábítószerkereskedelem miatt egy férfit, kilenc év múlva szabadulhat – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt és állított elő különböző fajtájú kábítószereket, amelyeket Sopronban és környékén értékesített. A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat és több mint hétmillió forint készpénzt foglalt le.

A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény.

A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban is már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig három év még nem telt el.

A Győri Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer előállításához szükséges anyagokkal való visszaélés bűntette miatt ítélte el a férfit, amelyet az ügyész tudomásul vett, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla a kedden kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.